• Cultuur

Door Bridgerton heen? Wij weten raad!

Door Bridgerton heen? Wij weten raad!

Tips voor kostuumdrama-lovers.

Het was qua series misschien wel onze favoriet van 2020: Bridgerton, een kostuumdramaserie op Netflix gemaakt door Shonda Rhimes (zij van Grey's Anatomy). Maar zoals dat gaat met bingebare series is het alweer helemaal op. Gelukkig is er méér.

Om in Netflix-sferen te blijven tippen we de volgende vijf titels.

Pride & Prejudice: niet die uit de nineties, maar die uit 2005 met Keira Knightley en Matthew Macfadyen. Een snellere vertelling met alle elementen waar we zo van houden. 

The Last Czars: nóg een Netflix-serie, waarin je in zes delen wordt meegenomen langs de Russische revolutie en de gevolgen voor de dynastie daar.

Little Women: Netflix heeft zowel de nieuwe versie (uit 2019) als de oude versie (uit 1994) en wij vinden het een prima vergelijkend warenonderzoek in thuiszittijden.

The English Game: een voetbalkostuumdrama (ja, dat lees je echt) waar je de negentiende eeuw wordt doorgevoerd en heel wat meer te zien krijgt dan voetbal (en fijne voetballers) alleen.

Alternatief, bijvoorbeeld als minder schermtijd hoog op je lijstje met voornemens staat: de boeken van Bridgerton van Julia Quinn zijn ook een enorme aanrader. En het zijn er maar liefst negen, waarvan het leeuwendeel van de serie uit boek één komt. 

Veel kijk- en/of leesplezier!

Beeld: Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in