Deze 5 films mag je niet missen op het IFFR 2023!

Aftersun

Na twee online edities is het International Film Festival 2023 weer live te bezoeken. Het aanbod is enorm en niet elke film is even toegankelijk, dus welke zou je beslist moeten zien?

De thriller Superposition, een heerlijke mindf*ck over een gezin aan een meer die je laat huiveren.  

Godland: een Deense priester gaat in de 19de eeuw naar IJsland om toezicht te houden op de bouw van een kerk en tegelijk te fotograferen. Prachtige beelden, niet voor tere zieltjes.

La Empresa: In een Mexicaans natuurpark, op zo’n 100 kilometer afstand van de grens met de VS, stuit een Duits filmteam op een bizarre toeristenattractie: de Caminata nocturna, een nachtelijke survivaltocht die de deelnemers laat ervaren hoe het is om als Mexicaanse migrant de oversteek naar de VS te maken. Is dit nepdocu of een docu over een nepattractie? Heel verwarrend en hier en daar zelfs geestig.

Pamfir: deze film is weird & wonderful uit Oekraïne. Het gaat niet over de oorlog, maar over een Oekraïense gastarbeider. Die komt thuis en zijn zoon wil niet dat hij weer weggaat. Uit wanhoop zet hij daarom de lokale kerk in brand. De vader moet dan, om de schade te kunnen vergoeden, de smokkelhandel in. Het voelt alsof je naar een documentaire zit te kijken.

Aftersun: Sophie (11) en haar gescheiden (en niet al te verantwoordelijke) vader zijn samen op vakantie in Turkije. Zij maakt kennis met haar eerste puberperikelen, hij doet zijn best nog één keer een modelvader te zijn. Prachtige autobiografische  debuutfilm van Charlotte Wells.

IFFR 2023 vindt plaats van 25 januari tot en met 5 februari. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in