De Regenmaker: voorlezen voor de verandering

postcast regenmaker
© Kees Klomp

We leven in een tijd waarin heel veel veranderd. Dat zorgt voor onrust, het is niet altijd leuk of handig, maar toch zijn heel veel mensen er mee bezig.

Verandering gaat vaak over groot en wanhoop. Dat maakt het lastig bespreekbaar. Denk aan de vele grote uitdagingen waarmee we momenteel te maken hebben, zoals het klimaat, afnemende biodiversiteit en andere zaken. 

De regenmaker

Wat nu als je de grote verandering heel klein maakt, dichtbij brengt en persoonlijk maakt? Dan kun je het je eigen verhaal maken en zelfs een stapje zetten. Dat is het plan van veranderaar Kees Klomp. Met zijn grootse verhaal over het kleine vogeltje Olla, in de vorm van een klein (voorlees)boekje, laat hij de kracht voelen van het zetten van kleine stapjes en maakt hij een groot probleem op een hoopvolle manier bespreekbaar. 

Breed schoolproject

Om het verhaal visueel gestalte te geven, is met zo’n 100 basisschoolkinderen samengewerkt. Op 21 mei, de dag voor de door de Verenigde Naties uitgeroepen Internationale dag van de Biodiversiteit (22 mei), wordt het verhaal aan 575 kinderen, ouders en leerkrachten voorgelezen in Utrecht, waarna het verhaal mét een lespakket en activiteiten gedeeld wordt met alle basisscholen in Nederland.

Je kunt helpen meer kinderen het boekje te laten lezen, kijk voor meer informatie op postcast.nl. Een postcast verschijnt onvoorspelbaar onregelmatig in je brievenbus, als old school post en levert je tien tot dertig minuten verrijkte tussentijd op.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in