Crimineel goed nieuws: Penoza krijgt een spin-off

Door Martine Schut
Crimineel goed nieuws: Penoza krijgt een spin-off

De kogel is door de kerk: er komt een vervolg op de serie (én een kaskraker van een film) Penoza. En dat is goed nieuws voor de fans, want gedacht werd dat het doek definitief was gevallen.

De naam: Doodstil.

Hard en loyaal

Het wordt een serie bestaande uit vier delen. Luther, de zwijgzame rechterhand van Carmen (Monic Hendrickx) staat centraal. Het gaat over zijn verleden en over hoe hij zo'n keiharde man geworden is.

'We ontmoeten Luther in het heden waar hij in de onderwereld niet alleen wraak probeert te nemen op de moordenaar van zijn broer, maar waar hij ook worstelt met de demonen uit zijn verleden', beschrijft de omroep. 

Op de buis

Doodstil zal in het najaar van 2020 op NPO 3 te zien zijn, maakten KRO-NCRV en producent NL Film woensdag bekend. De hoofdrol wordt vertolkt door Raymond Thiry, die Luther ook speelde in de vijf seizoenen en speelfilm Penoza. De serie speelt zich af in de jaren negentig en vertelt hoe Luther probeert de moord op zijn broer te wreken.

Bron: ANP Beeld: still video

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in