Bitterzoete familiefilm: Kapsalon Romy

Bitterzoete familiefilm: Kapsalon Romy

Winnaar van vier Gouden Kalveren!

In de film Kapsalon Romy krijgen drie generaties vrouwen te maken met de gevolgen van Alzheimer. Als de bejaarde kapster Stine niet haar dochter Margot maar haar tienjarige kleindochter Romy in vertrouwen neemt is dit het begin van een groot avontuur. 

Bitterzoete familiefilm: Kapsalon Romy

Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid.

Bitterzoete familiefilm: Kapsalon Romy

Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past, maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar kindertijd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

Bitterzoete familiefilm: Kapsalon Romy

Kapsalon Romy heeft vier Gouden Kalveren gewonnen en was daarmee de grote winnaar. De film won in de categorie Beste Scenario en Beste Regie. Hoofdrolspeelster Beppie Melissen won een Gouden Kalf voor Beste Actrice en Noortje Herlaar won in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol. De Gouden Kalveren 2020 werden uitgereikt tijdens de 40ste editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht.

De film Kapsalon Romy zie je zondag 4 april 2021 om 15.30 uur op NPO ZAPP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in