5 Oscargenomineerde films die je dit weekend al kunt kijken

Vier keer streamen, één bioscoopuitje.

Tár

Ben jij al helemaal klaar voor de Oscaruitreiking deze zondag, of heb je voor je gevoel nog niet genoeg van de genomineerde films gezien om een oordeel te kunnen vellen? Deze vijf genomineerden voor Beste Film kijk je nog snel voor het zover is.

1 – Im Westen nichts Neues (All Quiet on the Western Front)

Im Westen nichts Neues
© Netflix

Duitse oorlogsfilm gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1929 van Erich Maria Remarque. Een jongen van zeventien gaat tijdens de Eerste Wereldoorlog bij het leger. Het is niet zoals hij had verwacht. Te streamen op Netflix.

2 – Elvis

Elvis
© Warner Bros.

Het verhaal van Elvis Presley en zijn Nederlandse manager verteld door de ogen van regisseur Baz Luhrmann. Een behoorlijk hysterische zit van bijna drie uur, maar wel met een hart van goud. En hoofdrolspeler Austin Butler heeft voor zijn vertolking van Elvis al meerdere awards in de wacht gesleept. Te streamen op HBO Max en Pathé Thuis.

3 – Tár

Tár
© Focus Features

Voor de tweede muziekfilm in dit lijstje zul je naar de bioscoop moeten, maar Cate Blanchett is je kaartje en moeite meer dan waard. De film vertelt het verhaal van dirigent Lydia Tár die haar weg vindt in een beroep dat wordt gedomineerd door mannen.

4 – Everything Everywhere All at Once

EEAAO
© The Searchers

Persoonlijk krijgen wij maar geen genoeg van Michelle Yeoh op alle rode lopers, en dit absurde actie-drama-komediefeest heeft niet voor niets elf Oscarnominaties dit jaar. Even door de synopsis vol paralelle universa en multiversums heen kijken en gewoon op play drukken en je laten verrassen. Te streamen op Prime Video en Pathé Thuis.

5 – Top Gun: Maverick

Top Gun: Maverick
© Paramount Pictures

Geen geijkte Oscar-film, maar wél genomineerd voor Beste Film. Het is ook nogal wat, eindelijk een vervolg op Top Gun. Mét Tom Cruise die inmiddels zestig is maar dat zelf ook niet heeft doorgekregen. Een knaller van een film voor je weekend, te streamen op SkyShowtime en bij Pathé Thuis.

Wijntje/popcorntje erbij en niets meer aan doen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in