Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zo vaak checken wij onze telefoon per dag (en dat is meer dan je dacht)

We kunnen er niet eens zoveel aan doen. De smartphone is zo ontworpen dat het bijkans onmogelijk is om er níét op te kijken. Maar dat het zó vaak was...  Wist je dat we per dag zo’n 150 keer onze telefoon checken? Da’s te veel als je op je werk een bepaalde klus gedaan moet krijgen... In feite zi...

Zo vaak checken wij onze telefoon per dag (en dat is meer dan je dacht)

We kunnen er niet eens zoveel aan doen. De smartphone is zo ontworpen dat het bijkans onmogelijk is om er níét op te kijken. Maar dat het zó vaak was... 

Wist je dat we per dag zo’n 150 keer onze telefoon checken? Da’s te veel als je op je werk een bepaalde klus gedaan moet krijgen...

In feite zijn we verslaafd. Elke keer als we een pingeltje horen of het scherm zien oplichten, móeten we even kijken. En krijgt ons brein weer prikkels, worden onze hersenen beloond met een dopamine-shot en houden we de verslaving zo in stand.

't Is niet jouw schuld, hoor

We kunnen het bijna niet helpen. Volgens Tristan Harris, oud Design Ethicus bij Google, is de smartphone juist zo ontworpen dat we niet meer zonder kunnen.

In dit geval werkt het een beetje als een gokmachine: je trekt aan de hendel en wordt beloond. Datzelfde gebeurt met een tikje op je scherm zodra het oplicht.

In de tas of...

Maar dat betekent ook heel veel onderbrekingen in de concentratie die af en toe broodnodig is. Wat te doen?

Je telefoon uitzetten doet niemand meer en ‘m thuis laten is onpraktisch. In je tas of jas stoppen is een optie, maar wat dacht je van de automodus? De stand die is ontworpen voor in de auto en die alle meldingen blokkeert.

Klinkt drastisch, maar works like magic als de klus even geklaard moet worden. Nu nog werken aan die verslaving...

Bron: timemanagement.nl Beeld: iStock. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.