Zó bestrijd je je huidhonger in zelfisolatie

Zó bestrijd je je huidhonger in zelfisolatie

Op zoek naar feelgood hormonen!

Stellen en mensen met kinderen zullen er niet zoveel last van hebben, maar als je alleen leeft kan in deze tijden van zelfisolatie huidhonger een rol gaan spelen en eenzaamheid in de hand werken.

Normaal gesproken worden ook singles regelmatig aangeraakt: een kus van je moeder, een hug van je beste vriendin, de handen van de schoonheidsspecialiste of masseur op je huid, een hand van een klant, een vriendschappelijk duwtje van een collega - van die dingen.

Die kleine contactmomenten zijn niet erotisch, maar toch heel prettig omdat de meeste mensen het fijn vinden om aangeraakt te worden en huidcontact te hebben. Het is iets oers, het wekt feelgood hormonen als oxytocine op en het doet iets met je huid, het grootste orgaan van je lichaam.

Wat te doen als je alleen woont en alle sociale contacten even stilliggen? Als je geluk hebt, heb je een huisdier dat graag geaaid en geknuffeld wordt. Zo niet, dan zul je inventief moeten zijn. Jezelf uitgebreid insmeren met bodylotion stilt de huidhonger enigszins, een warm bad en een voetmassage ook, net als in je blootje slapen.

Probeer elke dag een minuut of tien in de zon te zitten, loop op blote voeten over verschillende oppervlakken (bijvoorbeeld een houten vloer, een ruwe handdoek en een deken), kietel jezelf met een ijsblokje, een veertje of raak je blote armen aan met handschoenen aan. Het is niet te vergelijken met de omhelzing van je beste vriendin, maar het stilt de huidhonger wel een beetje.

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in