Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Griepvrij de winter door? Goede sex! (liefst lekker vaak)

Nu de herfst hardcore z’n intrede heeft gedaan, begint het gehoest en gesnotter weer. En is het wachten op de eerste griepgolf. Maar wij doorstaan alles dankzij ons ijzersterke immuunsysteem! Hoe? Door er een héél warme winter van te maken… Sex is bewezen goed voor je weerstand. Uit onderzoek ond...

Griepvrij de winter door? Goede sex! (liefst lekker vaak)

Nu de herfst hardcore z’n intrede heeft gedaan, begint het gehoest en gesnotter weer. En is het wachten op de eerste griepgolf. Maar wij doorstaan alles dankzij ons ijzersterke immuunsysteem! Hoe? Door er een héél warme winter van te maken…

Sex is bewezen goed voor je weerstand. Uit onderzoek onder studenten bleek dat degenen die één à twee keer per week de liefde bedreven, vergeleken met de minder ‘actieve’ studenten meer immunoglobuline A in hun speeksel hadden. Dat is een antilichaam dat beschermt tegen indringers als virussen en bacteriën. Dus. Weet wat je te doen staat komende donkere periode. En als je dan toch op een zeer aangename manier met je gezondheid bezig bent, pak je meteen deze voordelen ook mee!

*Minder stress. Nog een onderzoekje: een groep proefpersonen moest iets stressvol doen, zoals spreken in het openbaar, en degenen die onlangs sex hadden gehad, bleken veel makkelijker met die stress te kunnen omgaan.

*Natuurlijk slaapmiddel. De oxytocine die vrijkomt bij een goede vrijpartij werkt rustgevend, waardoor je makkelijker in slaap valt.

*Weg hoofdpijn. Als dat altijd je excuus is om niet te hoeven vrijen, is het te hopen dat je partner dit niet leest, want sex is een prima remedie tegen hoofdpijn. Reden daarvoor is de vrijgekomen endorfine die pijn onderdrukt en een prettig gevoel geeft.

*Goed voor het hart. Twee keer per week sex vermindert de kans op een hartaanval bij mannen. Door de opgevoerde hartslag gaat het bloed sneller stromen en dat heeft een goede uitwerking op hart en bloedvaten.

*Burn baby, burn. Met een half uurtje plezier in bed verbrand je zo’n honderd calorieën.

*Mooie huid. De transpiratie en het hormoon oestrogeen dat tijdens het beminnen wordt geproduceerd, reinigt de poriën. Gevolg daarvan is glanzend haar en een stralende huid.