Dit Disney-kleurboek voor volwassenen is dé manier om te ontstressen

Door Kim Veldema
Dit Disney-kleurboek voor volwassenen is dé manier om te ontstressen

Als kind hoorde tekenen bij je dagelijkse routine, het was een kans om creatief bezig te zijn en tegelijkertijd te ontspannen. Maar dat betekent niet dat we daar als volwassenen geen behoefte meer aan hebben.

Sterker nog, steeds meer mensen herontdekken tekenen als een manier om hun stress kwijt te raken.

Nu al een bestsellerVandaag de dag vinden we er massaal troost in, het beurt ons op, terwijl we niet meer behoren tot de 'echte doelgroep'. Maar aan die doelgroep-gedachte heeft Disney geen boodschap. Het internationaal succesvolle entertainmentbedrijf, groot geworden met (hoe kan het ook anders?) tekenfilms, lanceerde daarom onlangs deze kleurboek-app, speciaal voor volwassenen. Het is nu al een bestseller. 

Dit Disney-kleurboek voor volwassenen is dé manier om te ontstressen

Je bent wel even zoetIn de 'Color by Disney'-app vind je honderden kleurplaten, gebaseerd op personages en scènes uit de grote Disney-klassiekers, van Belle en het beest (nu weer helemaal actueel door de aankomende remake met Emma Watson)en 101 Dalmatiërs tot recentere films als Frozen and Moana. Elke week worden er nieuwe kleurplaten toegevoegd, dus de tekenaars onder ons hoeven zich geen seconde te vervelen.

Lees ook: Verander je leven in 4 minuten (en je hoeft er je bed niet voor uit te komen)

ZenKinderachtig? Nee hoor, juist heerlijk zen, als je je over die eerste barrière hebt heengezet. Van het kind in jezelf koesteren, is nog nooit iemand slechter geworden. Je kunt overigens ook je creaties op social media delen én ze uiteraard bewaren.