Weer eens wat anders: hardlopen op klassieke muziek!

Door Ella Vermeulen
Weer eens wat anders: hardlopen op klassieke muziek!

Je hebt geen idee hoe lekker het rent op Bach en Beethoven.

Wil je beginnen met hardlopen, maar weet je niet hoe? Running coach Ab Nieuwdorp staat voor je klaar en leert je in negen weken 30 minuten lang hardlopen, en dat op de allermooiste klassieke muziek.

De klassieke werken zijn door Ab geselecteerd op tempo, ritme en lengte, van Bach en Beethoven tot Copland en Bernstein - de hele muziekgeschiedenis komt voorbij. Zo kun je lekker doorlopen en tussendoor krijg je, naast aanwijzingen, interessante weetjes over klassieke muziek.

Het Fit op 4 trainingsschema van De Klassiekers is samengesteld met hulp van atleet Tom Wiggers. Je rent negen weken lang, drie keer per week, met als einddoel 30 minuten non-stop hardlopen.

De hardlooptrainingen zijn gratis te downloaden en beluisteren via NPO Radio 4, Apple Podcast en Spotify. Download ook het hardloopschema, waarmee je in één oogopslag kunt zien wat je moet doen tijdens je training en precies kunt bijhouden hoe ver je bent.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in