Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sorry, ik ben allergisch voor sport

Het klinkt als het zoveelste smoesje omdat je gewoon geen zin hebt en het komt ook niet heel vaak voor, maar ze bestaan dus wèl: mensen die allergisch zijn voor sporten. Het komt voor bij ongeveer 50 op de 100.000 mensen en het heeft zelfs een naam: excercise-induced anaphylaxis. Een aantal sympt...

Sorry, ik ben allergisch voor sport

Het klinkt als het zoveelste smoesje omdat je gewoon geen zin hebt en het komt ook niet heel vaak voor, maar ze bestaan dus wèl: mensen die allergisch zijn voor sporten.

Het komt voor bij ongeveer 50 op de 100.000 mensen en het heeft zelfs een naam: excercise-induced anaphylaxis. Een aantal symptomen komt overeen met hooikoorts. Zo kun je er jeukende ogen van krijgen, ademhalingsproblemen en huidirritatie. Zo'n 30 tot 50 procent van de mensen die er last van heeft, heeft volgens Popular Science nog meer last van de symptomen als ze sporten combineren met bepaalde voeding zoals tomaten, pepers, soya en noten. Ook paracetamol kan de klachten verergeren. Bij vrouwen komt het soms alleen tijdens hun menstruatie voor, dat zou zijn omdat hun oestrogeengehalte op dat moment hoger is. 

Pas op met dansen

Helemaal vervelend is het als je sportallergie al getriggerd wordt als je een rondje gaat hardlopen of een dansje wilt wagen, maar helaas komt dat ook voor. Als je weet dat je het hebt, kun je het gelukkig voorkomen met antihistamine of een EpiPen, net als bij andere allergieën. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in