Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Slapeloos? Frits Spits biedt een beetje troost

'Woorden krijgen in de nacht een diepere glans.' Voor wie niet kan slapen, is de radio vaak een uitkomst. Je voelt je minder alleen, je ligt minder te malen en met een beetje mazzel doezel je toch af en toe even weg. In het programma De Slapelozen biedt radio-icoon Frits Spits vanaf vannacht een ...

Slapeloos? Frits Spits biedt een beetje troost

'Woorden krijgen in de nacht een diepere glans.'

Voor wie niet kan slapen, is de radio vaak een uitkomst. Je voelt je minder alleen, je ligt minder te malen en met een beetje mazzel doezel je toch af en toe even weg.

In het programma De Slapelozen biedt radio-icoon Frits Spits vanaf vannacht een luisterend oor aan hen die de slaap niet kunnen vatten.

'Vijf miljoen Nederlanders worstelen wel eens met slapen'

"In het programma spreek ik met slaapdeskundigen en met kunstenaars voor wie de nacht bijzonder is, een scheppende functie heeft," zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Ik praat met mensen die slaapproblemen hebben. Vijf miljoen Nederlanders worstelen wel eens met slapen, anderhalf miljoen hebben er structurele problemen mee."

"Dat doet wat met een mens. Ik was altijd een goede slaper, maar na het overlijden van mijn vrouw Greetje drie jaar geleden lig ik ’s nachts ook wel eens wakker."

'Ik kies met zorg muziek uit die bij de nacht past: Blijf van Wende Snijders bijvoorbeeld'

"Radio maken heeft voor mij magie en zeker in de nacht komt dat tot uiting. Woorden krijgen een andere lading, een diepere glans. Er is tijd voor meer poëtische overdenkingen. Ik kies met zorg muziek uit die bij de nacht past: Blijf van Wende Snijders bijvoorbeeld, of Ik drink van Ramses Shaffy. Dat zijn zulke prachtige nummers en teksten, je hoort ze alleen nooit. Ik hoop dat het een mooi programma wordt."

Frits Spits, De Slapelozen, van 9 tot en met 13 augustus 2021 van 02.00 tot 04.00 uur, NPO Radio 1, KRO-NCRV. In november is de televisievariant te zien op NPO 2.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in