Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Première-stress: what to wear bij 31 Cº?

Premières bijwonen hoort bij mijn job als Nouveau's chef tekst human interest en kunst & cultuur. Ja, heel vervelend, ik heb een hééél zwaar leven… Grapje! Het is natuurlijk geweldig om bij de vuurdoop van de mooiste producties aanwezig te mogen zijn. Niet om de rode lopers en de champagne achter...

Première-stress: what to wear bij 31 Cº?

Premières bijwonen hoort bij mijn job als Nouveau's chef tekst human interest en kunst & cultuur. Ja, heel vervelend, ik heb een hééél zwaar leven… Grapje! Het is natuurlijk geweldig om bij de vuurdoop van de mooiste producties aanwezig te mogen zijn. Niet om de rode lopers en de champagne achteraf, maar gewoon omdat je voelt dat het extra zindert daar op de planken. En dan zindert het dus ook in de zaal. Dat is de chemie, de magie van theater. Lukt het? Komt het over 'het voetlicht'?

Geen Paniek!

En ja, het is ook leuk om je voor zo’n avond of middag mooi aan te kleden. Black tie, white tie, gala, tenue de ville, cocktail, feestelijk… Maar soms is dat nog wel een dingetje. Op warme dagen bijvoorbeeld, als je bij alleen het idee van kousen of een panty al een zweetaanval krijgt. Bij cocktail mag je met blote benen, maar eh… niet met de mijne. No way! Toch maar een spray tan proberen dit jaar?

Killer heels

In de zomer zijn er gelukkig weinig premières, het seizoen is voorbij, acteurs en dansers met vakantie, schouwburgen dicht. Met uitzonderingen als het Amsterdamse DeLaMar Theater, waar inmiddels traditiegetrouw een zomerproductie staat geprogrammeerd met actrice Tjitske Reidinga (Gooische Vrouwen) als grande dame. Dit jaar is dat Geen Paniek!, een stuk dat op 25 juni in première gaat. De dresscode: feestelijk! Is te doen.

Wel hopen dat het op 25 juni geen 30 graden is en je in vol ornaat, van make-up tot killer heels, zit te smelten in een zaal die altijd nét iets warmer is dan je zou willen. Zodat je in de pauze al de schrik van je leven krijgt als je in de spiegels in het damestoilet ziet dat je vernuftig opgestoken haar er weer bijhangt als een uitgedroogde fuchsia. 

Code Beach!

Zo schreed ik vorig jaar, diep in september nota bene, in het staartje van een hittegolf badend in het zweet over de rode loper bij de première van Bridget Jones’ Baby. Cocktail was de dresscode, maar de meeste aanwezigen hadden kennelijk code Baywatch gelezen. Dat moet wel, want ik heb zelden zoveel niet functioneel bloot op een rode loper gezien…

Nee, dan mijn goede vriend Gabriel de Groot, die mij galant vergezelde deze avond. Hij deed mijn cocktaildress verbleken. Geheel volgens de etiquette – in mooi licht jasje met dito overhemd en stropdas – probeerde hij het knappe hoofd koel te houden. Dat lukte nog ook, een enkele zweetdruppel daargelaten. Hij is een held, die overigens nog altijd de sterren van de hemel zingt. Van de film hebben we intens genoten, het was zowaar ook nog koel in de grote zaal van bioscoop en theater Tuschinksi in Amsterdam.

Hilarisch

Dit weekeind voor mij geen premières. Boffen, want we zaten met ons hilarische klimaat met zijn allen al in de zon op Hemelvaartsdag (vroeger regende het dan toch altijd?). Verder wordt het vrijdag, zaterdag en zondag tropisch warm en zwermt tout Nederland uit naar de Noordzeestranden om eens flink bij te kleuren en te genieten van een vakantiegevoel. Ik doe mee, in een dunne pyjamabroek met slippers, maar de (jonge)dames die ik trof bij Bridget Jones kunnen hun premièrekleding uit de mottenballen halen.

Dit weekeind doen:

- Zondag staat Wende met Amsterdam Sinfonietta in Theater Carré. En warm of niet, Amsterdam en Carré zijn, met alle terrassen in de omgeving waar je na afloop kunt afkoelen, heerlijk in de zomer. Kijk hier voor meer informatie.

Escape van strand en zomerse drukte - grote kans dat het zaterdag en zondag overdag goed te doen is in de grote musea.

- Voor grote drukte, heerlijke hapjes en drankjes is er dit weekeind vertier op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam met De Rollende Keukens. Ga met de fiets of openbaar vervoer! Kijk hier voor meer informatie.