Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nooit meer slapen op een oude matras? Dat kán

Een matras is het nieuwste waar je een abonnement op kunt nemen. Voor wie bewust met duurzaamheid bezig is: er is nu een slaapabonnement op 's werelds eerste circulaire matras. In Nederland alleen al worden 1,5 miljoen matrassen per jaar weggegooid. Matrassen vormen jaarlijks een enorme berg met ...

Nooit meer slapen op een oude matras? Dat kán

Een matras is het nieuwste waar je een abonnement op kunt nemen.

Voor wie bewust met duurzaamheid bezig is: er is nu een slaapabonnement op 's werelds eerste circulaire matras. In Nederland alleen al worden 1,5 miljoen matrassen per jaar weggegooid. Matrassen vormen jaarlijks een enorme berg met moeilijk verwerkbaar afval door het gebruik van bijvoorbeeld schuim wat in de meeste matrassen terug te vinden is.

Bedzzzy, een start-up van Auping, heeft een gepaste oplossing voor dit groeiende probleem. Het heeft een honderd procent circulair matras ontwikkeld, dat vanaf nu verkrijgbaar is in de vorm van een flexibel slaapabonnement.

Het matras is gemaakt van twee 100 procent circulaire materialen: polyester en staal. Door de keuze voor deze materialen is het mogelijk om de levenscyclus van de grondstoffen keer op keer nieuw leven in te blazen. Zo kan elk Bedzzzy matras na vijf jaar gebruik opgehaald worden en de materialen verwerkt worden voor toepassing in een gloednieuw matras. Geen down-cycling, dus, maar pure recycling. 

Bedzzzy is verantwoordelijk voor de kwaliteit en grondstoffen van het matras. Door het slaapabonnement blijft de prijs toegankelijk voor een brede doelgroep. Zo wordt duurzaam slapen toegankelijker voor iedereen.

Persoonlijk kennismaken met Bedzzzy kan van 12 t/m 17 november in de Merkenwinkel op de Gerard Doustraat 76 in Amsterdam. 

Foto's (c) Bedzzzy

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in