Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Milika Peterson over haar dubbele hersenbloeding: 'Mijn leven is zó anders geworden'

Voormalig presentatrice Milika Peterson werd tweeënhalf jaar geleden getroffen door een dubbele hersenbloeding. Gisteren stond ze weer even in de schijnwerpers. "Het is verschrikkelijk wat er allemaal is gebeurd." "En daar voel ik me af en toe ook ongelukkig mee", vertelt Milika in de Telegraaf. ...

Milika Peterson over haar dubbele hersenbloeding: 'Mijn leven is zó anders geworden'

Voormalig presentatrice Milika Peterson werd tweeënhalf jaar geleden getroffen door een dubbele hersenbloeding. Gisteren stond ze weer even in de schijnwerpers. "Het is verschrikkelijk wat er allemaal is gebeurd."

"En daar voel ik me af en toe ook ongelukkig mee", vertelt Milika in de Telegraaf. "Want mijn leven is zó anders geworden. Ik kan ineens veel minder dan vroeger en dat is lastig.”

Met spoed opgenomen

In september 2014 werd Milika (55) geveld door de dubbele hersenbloeding. Ze werd met spoed opgenomen in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Pas zes maanden later mocht ze weer naar huis.

'Kiki helpt mij enorm'

De grote steun en toeverlaat van Milika is haar dochter Kiki, die niet van haar zijde week. "Kiki helpt mij enorm", vertelt Milika in het artikel. "Zonder haar had ik het niet gered. We waren al een twee-eenheid, maar dat is nog veel sterker geworden. Ik besef hoeveel geluk ik heb met zo’n ontzettende lieve dochter, die ook nog eens heel lekker kan koken. Ik zeg het even hardop, want dan vraagt ze misschien wel of ik vanavond blijf eten”, zegt ze lachend.

Lees ook: Ellen ten Damme kreeg voor de tweede keer borstkanker: 'Ik dacht: zeg maar dag tegen de wereld'

Autorijden mag niet meer

Kiki zorgt er ook voor dat haar moeder mobiel blijft, want zelf mag Milika niet meer autorijden: "Dat is heftig, maar mijn dochter is altijd bereid om mij naar het ziekenhuis te brengen, en ik heb lieve vrienden die zich spontaan aanmelden als ik ergens heen moet."

In actie voor het goede doel

Gisteren stond Milika dus weer even op de rode loper, en wel voor het goede doel: de Dierenbescherming. De voormalig presentatrice van Hart van Nederland vraagt aandacht voor oudere asielhonden, zodat ze sneller een baasje vinden. "Ik kondig de acht hondjes aan als ze over de rode loper komen en roep mensen op om zich via ikzoekbaas.nl aan te melden om de honden te adopteren. Deze website heb ik tien jaar geleden voor de Dierenbescherming gelanceerd."

Lees hier - in het volledige interview - hoe het verder gaat met Milika.

Bron beeld: Hollandse Hoogte/Anneke Janssen