• Health

Maak kennis met Buckfast: wijn met cafeïne

Maak kennis met Buckfast: wijn met cafeïne

Ontspannen én een tikje hyper tegelijk – hoe dan?!

Het is vandaag Buckfast Day. En nee, we hadden óók geen idee wat dat is, maar als het te maken heeft met wijn, zit de halve redactie al onmiddellijk overeind, dus here we go: Buckfast is Schotse wijn met 15% alcohol én cafeïne, wat het een  volstrekt ongeschikt slaapmutsje maakt.

Maak kennis met Buckfast: wijn met cafeïne

Het bestaat al sinds de 1890's toen Benedictijnse monniken in de Buckfast Abdij in Devon het brouwden als 'kruidentonicum: drie glaasjes per dag voor een goede gezondheid en levendig bloed' (met goede marketing kom je overal mee weg!). Het heeft een slechte naam omdat veel jongeren het gebruiken om zich in te drinken, maar maakt tijdens de lockdown een ongekende revival onder volwassenen mee die aan het einde van een dag thuiswerken met de kinderen ook wel toe zijn aan een bodempje 'Bucky'. 

Maak kennis met Buckfast: wijn met cafeïne

De oerversie is Frans, maar het zijn vooral de Schotten die het de laatste zestig jaar hebben geclaimd als aanvullend levenselixer op hun whisky. Een klein glaasje doet al van alles met je, dus rustig aan tijdens het happy hour.

Foto's (c) Brunopress, Wikimedia

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in