Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Leuk! De maankalender van Lieke en Jetteke van Lexmond

Je haar kleuren doe je het best bij wassende maan. Keihard wetenschappelijk bewijs is er niet, maar aangezien zelfs de Babyloniërs al schreven over de invloed van de maan op de natuur en de mensen is er wel degelijk een relatie. Dat de maan eb en vloed veroorzaakt is bekend en verder is het in di...

Leuk! De maankalender van Lieke en Jetteke van Lexmond

Je haar kleuren doe je het best bij wassende maan.

Keihard wetenschappelijk bewijs is er niet, maar aangezien zelfs de Babyloniërs al schreven over de invloed van de maan op de natuur en de mensen is er wel degelijk een relatie. Dat de maan eb en vloed veroorzaakt is bekend en verder is het in dit geval een kwestie van vertrouwen op volksverhalen die vermoedelijk niet voor niets al eeuwen stand houden.

Denk aan meer korte lontjes, slechter slapen en meer opvliegers bij Volle Maan. De dip die veel vrouwen bij Afnemende Maan ervaren en een scherpere intuïtie bij een Wassende Maan. Het gevoel dat alles even iets langzamer gaat bij een Donkere Maan. En het onverklaarbare feit dat je makkelijker afvalt bij Afnemende Maan.

Actrice Lieke van Lexmond en haar zus, stylist en concept designer Jetteke van Lexmond, hebben zich als ware 'Moonsisters' verdiept in hun grote liefde voor de kracht van de maan en delen hun bevindingen graag met anderen. Voor 2020 hebben ze daarom een fijne maankalender gemaakt. De scheurkalender biedt een verhelderende blik in de gunstige momenten die de maan biedt en is een leidraad vol nuttige, geestige en verrassende tips.

Zo leggen ze uit waarom je beter een voedend masker kunt nemen bij Wassende Maan en een detox bij Afnemende Maan. En lees je waarom je rozen beter kunt snoeien bij een Afnemende Maan, je haar moet kleuren bij een Wassende Maan, en druiven het best kunt oogsten bij Volle Maan omdat er dan het meeste sap in zit. 'Je hoeft er uiteraard niet strikt naar te leven,' aldus de Moonsisters, 'maar het kan je wel helpen in de komende 366 dagen van het jaar 2020 goed door te komen.

De zussen werkten eerder samen aan een succesvolle juwelencollectie voor Royal Asscher. De maankalender kost € 24,95 en  is te verkrijgen op LexmondvsLexmond en de boekhandel.

Foto's © Paul Bellaart, Pixabay

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in