Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Langer leven? Vergeet de sportschool, neem de trap

Lang leve even stevig opruimen! Bewegen is gezond, maar niet iedereen heeft zin in de sportschool of tijd om uren te gaan wandelen. Voor deze mensen is er  goed nieuws: ook korte beweegmomenten dragen al bij aan een langer leven. Dat blijkt uit een nieuwe studie van onder meer Christopher Moore v...

Langer leven? Vergeet de sportschool, neem de trap

Lang leve even stevig opruimen!

Bewegen is gezond, maar niet iedereen heeft zin in de sportschool of tijd om uren te gaan wandelen. Voor deze mensen is er  goed nieuws: ook korte beweegmomenten dragen al bij aan een langer leven.

Dat blijkt uit een nieuwe studie van onder meer Christopher Moore van de universiteit van North Carolina. Hij bestudeerde met zijn team data uit een groot langlopend onderzoek naar 40.000 Amerikaanse vrouwen dat in de jaren 90 van start ging. Eerdere analyse toonde al aan dat vrouwen die gemiddeld 4400 stappen per dag zetten langer leefden dan vrouwen die niet verder kwamen dan 2700 stappen.

Nu keken de onderzoekers naar het verschil tussen stappen die kort en snel zijn gezet gedurende de dag, zoals traplopen, naar de auto rennen of als een razende Roeland opruimen, en lichaamsbeweging die 10 minuten of langer duurde, zoals een wandeling of bezoek aan de sportschool.

De onderzoekers ontdekten dat de vrouwen die de hele dag door af en toe een aantal stappen zetten langer leefden dan degenen die minder stappen deden, maar wel meer achter elkaar. Het effect van de stappen door de dag heen was aanzienlijk: voor elke duizend stappen per dag was de sterftekans zo'n 28 procent lager vergeleken met mensen die heel weinig stappen zetten.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in