Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Judy Greer & de overgang: 'Het altijd druk hebben is een probleem'

'We beginnen anders te denken over wat mooi is.' Actrice en regisseur Judy Greer (46) is blij nu met de eerste overgangsverschijnselen te maken te krijgen ("Bloedchagrijnig, doodmoe, huilen om niets") en niet tien jaar geleden, toen de menopauze nog niet zo bespreekbaar was als nu. Ze maakt daari...

Judy Greer & de overgang: 'Het altijd druk hebben is een probleem'

'We beginnen anders te denken over wat mooi is.'

Actrice en regisseur Judy Greer (46) is blij nu met de eerste overgangsverschijnselen te maken te krijgen ("Bloedchagrijnig, doodmoe, huilen om niets") en niet tien jaar geleden, toen de menopauze nog niet zo bespreekbaar was als nu.

Ze maakt daarin deel uit van een bredere beweging die de overgang niet alleen maar ziet als verlies van vruchtbaarheid en jeugd, maar ook als bevrijdende nieuwe levensfase. Die van volwassen vrouwen die weten wat ze waard zijn het begrip pro-age invullen: niet per se jong wil lijken, maar gewoon een verzorgde, fitte vrouw van je leeftijd zijn.

'Je ziet dat de tijdgeest, het bewustzijn verschuift'

"Toen ik begon met acteren, had ik het gevoel dat jeugd het enige was dat telde," zegt Judy in People. "Daar was ik me zeer bewust van. Nu zie je dat de tijdgeest, het bewustzijn verschuift en we allemaal anders denken over bodyimage. En ons anders voelen over ouder worden. Wat mooi is en wat de moeite waard is, begint een breder begrip te worden."