Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Je telefoon als ingrediëntenscanner!

En nóg twee handige apps voor wie let op wat ze eet. Haal meer uit je telefoon en dagelijks gezond eten met deze apps. 1. Soosee Kleine lettertjes lezen is geen pretje, al helemaal niet in het gangpad van een supermarkt. Maar wie niet tegen noten of pitten kan, uitslag krijgt van een bepaald E-nu...

Je telefoon als ingrediëntenscanner!

En nóg twee handige apps voor wie let op wat ze eet.

Haal meer uit je telefoon en dagelijks gezond eten met deze apps.

1. Soosee

Kleine lettertjes lezen is geen pretje, al helemaal niet in het gangpad van een supermarkt. Maar wie niet tegen noten of pitten kan, uitslag krijgt van een bepaald E-nummer, vegan eet of palmolie wil vermijden, kan er niet omheen.

Met de Soosee-app maak je van een smartphone een scanner. Je richt 'm op de ingrediëntenlijst van een product en de app licht eventuele boosdoeners er automatisch uit. De app is inmiddels beschikbaar in meer dan vijftien talen, dus ook op vakantie zijn bepaalde ongewenste voedingsmiddelen gemakkelijk te herkennen op het etiket. De gratis versie is beperkt, ben je een etikettenspeller dan is het de moeite waard om 13 euro stuk te slaan aan de volledige versie.

2. Eetmeter

Benieuwd of je dagelijks voldoende vitamines, mineralen en energie binnenkrijgt? Of hoeveel calorieën je nu écht binnenkrijgt? Met de Mijn Eetmeter-app of -website kun je snel en makkelijk je voeding en beweging bijhouden in het digitale Eetdagboek. Vervolgens krijg je een overzicht en voedingsadvies op maat, allemaal op basis van de Schijf van Vijf.

De app is overzichtelijk en opgeslagen producten zijn gemakkelijk te selecteren. Ook kun je volledige recepten kiezen, waardoor je niet elk voedingsproduct apart hoeft in te voeren. Met een barcodescanner kun je producten nog sneller toevoegen.

3. Daily Dozen

Wil je hulp bij gezonder eten, dan helpt de Daily Dozen app van voedingswetenschaper en auteur Dr. Michael Greger (How Not To Die). In zijn boek beschrijft Dr. Greger de twaalf elementen die je dagelijks zou moeten eten.

De lijst bestaat uit bonen, bessen, andere fruitsoorten, kruisbloemige groenten, groene groenten en andere groenten. Ook lijnzaad, noten, kruiden, volle granen, water en beweging staan erop. Via de app kun je op een eenvoudige manier zien en afstrepen welke van de producten je (nog) nodig hebt die dag en in welke hoeveelheid.

Alle apps zijn te vinden in de bekende appstores 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in