Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Je kunt nu nóg verder hardlopen op klassieke muziek

Je kunt nu nóg verder hardlopen op klassieke muziek: met de nieuwe Fit op 4 podcast werk je naar 60 minuten non-stop hardlopen toe.

vrouw hardlopen

Eerder lanceerden NPO Radio 4 en AVROTROS de succesvolle hardlooppodcast 'Fit op 4'. In deze serie leer je, onder begeleiding van running-coach Ab Nieuwdorp, hardlopen op klassieke muziek.

30 minuten hardlopen

In de eerste serie was het einddoel om na negen weken 30 minuten non-stop te kunnen rennen. Als opvolger is er een nieuwe missie: 60 minuten non-stop hardlopen, voor als je klaar bent voor de volgende stap.

Dubbele tijd 

In de 60-minutenvariant van 'Fit op 4' loop je tien weken lang twee keer per week een training: een intervaltraining en een duurloop. In de intervaltraining wissel je rustig lopen af met een paar minuten stevig rennen - hierbij train je je ademhaling en conditie. Een duurlooptraining is een X aantal minuten op een gemiddeld tempo rennen - hierbij gaat het om uithoudingsvermogen.

Rustig opbouwen

De trainingen worden elke week een stukje langer, waardoor je na tien weken de 60 minuten vlekkeloos volmaakt. Je kunt een hardloopschema downloaden, waarmee je in één oogopslag kunt zien wat je moet doen tijdens je training en precies kunt bijhouden hoe ver je bent.

Unieke combinatie

Hardlopen is goed voor je fysieke én mentale gezondheid - en dat is klassieke muziek ook. Daarom stelde NPO Radio 4 samen met sportatleet Tom Wiggers een trainingsschema samen, waarbij je de twee kan combineren. Ab Nieuwdorp, presentator van het NPO Radio 4-programma De Klassieken, is tijdens het rennen je running-coach.

Tempo en ritme

Hij geeft loopinstructies, vertelt wanneer je van tempo mag gaan wisselen én voorziet je van leuke weetjes over de muziek die je op dat moment hoort. De klassieke werken zijn door de samenstellers geselecteerd op tempo, ritme en lengte, waardoor je lekker kan doorlopen.

De hardlooptrainingen van Fit op 4 zijn gratis te beluisteren en downloaden via de site van NPO Radio 4iTunes en Spotify.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Health
  • Getty Images