Het Sirtfood Dieet van Adele, is dat wat?

Door Ella Vermeulen
Het Sirtfood Dieet van Adele, is dat wat?

Hiermee valt de zangeres zo spectaculair af.

Het valt niet te ontkennen: zangeres Adele is spectaculair afgevallen, getuige foto's van feestjes rond de Academy Awards. Zelf wil ze niets kwijt over haar metamorfose, duidelijk is wel dat ze fanatiek sport met een personal trainer en dat ze het Sirtfood Dieet heeft omarmd.

Sirtfood - het is niet nieuw, maar bestaat al sinds 2017 - is de verzamelnaam voor voedingsmiddelen die de sirtuïnes in je lichaam zouden  stimuleren. De bedenkers van het dieet, voedingsdeskundigen: Aidan Goggins en Glen Matten, noemen die sirtuïnes ook wel skinny genes: genen die een positieve impact hebben op je vetverbranding, spiergroei en metabolisme.

Het Sirtfood Dieet van Adele, is dat wat?

(c) SirtfoodDiet.net

Het gaat dan om voedingsmiddelen zoals boerenkool, boekweit, aardbeien, dadels, olijfolie, groene thee, blauwe bessen en rode ui. Maar ook peterselie, kappertjes, sojamelk en kurkuma, en heel af en toe pure chocolade, koffie en rode wijn.

Voedingsdeskundigen maken gehakt van alle claims, er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat die voedingsmiddelen je stofwisseling zouden opjutten of je spieren zouden versterken: dat laatste kan alleen door sport. Kortom: flitsende termen, weinig degelijke inhoud.

Maar Adele is wél afgevallen, hoe zit dat dan? Simpelweg door het aantal calorieën dat ze eet te beperken. Het Sirtfood Dieet bestaat uit twee fasen: in de eerste mag je niet meer dan 1000 kilocalorieën per dag, wat neerkomt op twee kleine maaltijden en enkele groene smoothies. In de tweede fase gaat het totaal naar 1500 calorieën, maar geen hap meer na 19:00 uur.

Wie minder eet dan ie verbrand, valt vanzelf af. Wie minder eet in combinatie met dagelijks sporten zoals Adele naar eigen zeggen doet, valt veel af. Het maakt de prestatie niet minder indrukwekkend, maar een wonderdieet is Sirtfood niet en het is ook best lastig vol te houden zonder personal trainer en personal chef die al die boerenkoolsmoothies nog een beetje smakelijk maakt. Dieethype in 3, 2, 1...

Foto's (c) iStock, Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in