Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Helemaal van nu: een online overgang kliniek die snel support biedt

Alles onder één online dak dankzij een compleet team dat bestaat uit gynaecoloog, leefstijlarts en overgangsconsulent. Binnen twee weken heb je antwoorden en oplossingen.

vrouw laptop online consult

Omdat niet iedereen een overgangscoach in de buurt heeft.

Wie in de (peri)menopauze zit, kan te maken krijgen met pittige fysieke en mentale klachten. Denk dan aan vermoeidheid, een opgejaagd gevoel, een kort lontje, irritatie. Maar ook gewichtstoename en hevige bloedingen.

Herken je jezelf niet meer, is je cyclus helemaal van de leg en slaap je slecht, dan is het zaak om weer wat kwaliteit van leven terug te vorderen. Ga praten met je huisarts, met een gynaecoloog, met een overgangscoach of met een deskundige op de overgangspoli.

Online overgangskliniek

Zit die niet bij je in de buurt, dan kun je nu ook online terecht bij Aaya. Alles onder één online dak dankzij een compleet team dat bestaat uit gynaecoloog, leefstijlarts en overgangsconsulent. Binnen twee weken heb je antwoorden en oplossingen.

Eerste stap

Met het eerste consult worden de puzzelstukken van je leven in kaart gebracht. Als wetenschappelijke, feitelijke basis is het meten van je bloedwaardes de eerste logische stap. Door middel van een eenvoudige vingerprik verzamel je thuis een bloedsample dat je direct naar het lab stuurt voor de analyse (onder meer op cholesterol, schildklieractiviteit en glucoseniveau). Daarnaast zijn er ook andere metingen die meetellen als basis. Alles wordt stap voor stap uitgelegd.

Luisterend oor

Door het leefstijldagboek en door goed te luisteren naar de cliënt krijgt het team een compleet beeld van de huidige status quo. Het resultaat van deze anamnese en de metingen leiden tot een behandelplan op maat. De verschillende behandelopties (hormonaal en non-hormonaal) worden besproken tijdens het tweede consult. Je bepaalt of zij hier zelfstandig mee aan de slag gaat of onder begeleiding van de experts. In sommige gevallen is Hormonale Substitutie Therapie de beste keuze, overgangsspecialist en gynaecoloog Marèse Bulstra en de leefstijlartsen schrijven deze voor.

Geen wachtlijst

“Veel vrouwen met overgangsklachten belanden nu op de overgangspoli’s van ziekenhuizen," zegt AAYA oprichter Marguerite van Randwijck-Jacobze. "Hier zijn echter ook wachtlijsten en de overgangspoli’s zijn vooral voor vrouwen met specifieke overgangsproblemen zoals een vervroegde overgang.

AAYA

De overgang met klachten is iets wat in de eerste lijn thuishoort. Huisartsen hebben echter anno 2023 elke dag hun handen vol aan hun overvolle spreekuren. Terwijl alle vrouwen in meer of mindere mate te maken krijgen met de overgang en gerelateerde klachten. 80% van de vrouwen ervaart klachten die gelinkt worden aan de (peri-)menopauze. Slechts 5% krijgt hierbij professionele hulp.

Deze hormonale klachten hebben effect op het dagelijks functioneren. Geen wonder dat hier zelfs relaties op stuk lopen en er veel uitval is op het werk in deze categorie. Ook wordt er soms de diagnose burn-out gesteld terwijl er sprake is van overgangsklachten. Ongelooflijk zonde, want met de juiste begeleiding en support is dit overbodig. Door het online consult aan te bieden willen wij die 95% ook de kans geven om deze levensfase happy en healthy door te komen. Zodat de tweede helft echt prettiger start!”

Het Online Overgang Consult is per 1 februari 2023 beschikbaar vanaf € 379 en wordt (deels) vergoed bij verwijzing door huisarts.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Health
  • Getty Images