Handgel en de zon? Check even hoe ie ruikt!

Handgel en de zon? Check even hoe ie ruikt!

Nu liever even geen gel met een geurtje gebruiken.

Handgel is in een paar maanden tijd een vaste constante geworden in handtassen wereldwijd. Ze zijn handig om even je handen te ontsmetten als er geen water en zeep voorhanden is. Met ongeparfumeerde gels is niets aan de hand, maar met  geparfumeerde is het oppassen.

"De geurstoffen in de gel kunnen fotosensibiliseren," zegt dermatoloog Thomas Maselis in Het Laatste Nieuws. “Daar zit een stof in die de huid donkerbruin kan doen verkleuren en dat zijn vlekken die soms levenslang kunnen blijven.”

Een dergelijke verkleuring kan bijvoorbeeld ook ontstaan wanneer je na het gebruik van deodorant in de zon gaat. “Die verkleuring in de zon zien we vooral bij geparfumeerde producten, dagcrèmes, deodorants, eau-de-toilette, dus alles wat geparfumeerd is, gebruik je beter niet wanneer je in de zon gaat.”De meeste handgels zijn niet geparfumeerd. Of er een geurtje aan toegevoegd is, test je makkelijk zelf: ruikt het naar alcohol, dan is er niets aan de hand. Zit er iets als citrus of bergamot in, dan kun je de handgel beter voor het najaar bewaren.

Foto (c) iStock 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in