Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Grey's Anatomy-actrice Kate Walsh had een hersentumor: 'Ik moest knokken voor een hersenscan'

Actrice Kate Walsh, die in de populaire ziekenhuisserie Grey's Anatomy de rol van dokter Addison Montgomery speelde, was doodmoe, hoeveel koffie ze ook dronk. Nooit had ze kunnen bevroeden dat dit door een hersentumor kwam. En toch was het zo, vertelt de 49-jarige brunette in een interview met de...

Grey's Anatomy-actrice Kate Walsh had een hersentumor: 'Ik moest knokken voor een hersenscan'

Actrice Kate Walsh, die in de populaire ziekenhuisserie Grey's Anatomy de rol van dokter Addison Montgomery speelde, was doodmoe, hoeveel koffie ze ook dronk. Nooit had ze kunnen bevroeden dat dit door een hersentumor kwam.

En toch was het zo, vertelt de 49-jarige brunette in een interview met de Amerikaanse Cosmopolitan.

Vijf koppen koffie

"De vermoeidheid was op een gegeven moment zo erg dat het niet uitmaakte of ik vijf koppen koffie per dag dronk: ik bleef moe", zegt ze in het magazine. Maar ze had op dat moment, begin 2015, net verschillende grote projecten afgerond, dus leek die vermoeidheid best logisch. Pas toen ze ook moeite kreeg met praten en bewegen ("Ik slingerde met de auto over de weg"), besloot Walsh een arts te raadplegen. 

Lees ook: Vrouw Michael Bublé verbreekt voor het eerst de stilte: 'Godzijdank, ons kind is genezen'

Tumor

"Ik moest er echt voor vechten om een afspraak met een neuroloog en een hersenscan te krijgen", vertelt ze. "Die scans doen ze niet zomaar, maar ik ben achteraf zo blij dat ik erop heb aangedrongen." Na een MRI-scan werd een hersentumor gevonden, de diagnose sloeg in als een bom bij de actrice. "Mijn assistent moest aantekeningen maken tijdens het gesprek met de arts, want ik was er niet meer bij. Zo ontdaan was ik." De langzaam groeiende tumor - ter grootte van een kleine citroen - kon er twee jaar zitten, maar ook al tien jaar.

'Kwetsbaar als patiënt'

De actrice was doodsbang. "Ik voelde me in het ziekenhuis een klein angstig meisje. Mijn moeder gaf me een rozenkrans en van mijn vrienden kreeg ik een knuffelbeest om mee te nemen in de operatiekamer", aldus de Walsh. "Ik speelde op tv dan wel een stoere dokter, maar als patiënt voelde ik me zo kwetsbaar."

Gelukkig goedaardig

De tumor, die gelukkig goedaardig bleek te zijn, werd verwijderd en na negen maanden stond ze alweer op de set van de speelfilm Self en daarna Girls Trip. Ook speelde ze recent mee in de Netflixserie 13 Reasons Why. De actrice is zo open over wat haar is overkomen omdat ze hoopt dat mensen door haar verhaal gezonder gaan leven of sneller naar de dokter gaan als ze vraagtekens zetten bij hun gezondheid.