Fit blijven tot je 100e doe je zo

Sporten Fit50

Binnen een gezonde levensstijl mag beweging natuurlijk niet ontbreken. Maar welke soort beweging het beste voor je is verschilt per leeftijdscategorie. In het nieuwe nummer van Nouveau geven personal trainer Leen Peeters en sportarts Kris Peeters advies.

Zo kun je je als veertiger het beste richten op weerstandstraining met lichte gewichten en compound exercises – oefeningen die het hele lichaam aanspreken én zorgen voor spieropbouw. Denk hierbij aan oefeningen zoals deadlifts, de bench press en squats. Als vijftigplusser is krachttraining met het eigen lichaamsgewicht key.

Leuker wordt het als je de 60 bent gepasseerd. Dan is het advies simpele rek- en strekoefeningen, gecombineerd met activiteiten die je zelf leuk vindt, zoals wandelen, fietsen, zwemmen of dansen.

70+ en fit

Als je de 70 hebt bereikt is een handige manier om met regelmaat in beweging te blijven afspreken buiten de deur. Maak bijvoorbeeld een wandeling met een goede vriendin in plaats van bij haar op de koffie te gaan. Deze vorm van beweging kun je combineren met lichte kracht- en weerstandstraining. Ook kan je een bezoek brengen aan een kinesist – deze specialist kan je helpen met laagdrempelige oefeningen die thuis uit te voeren zijn. Verder lezen? Het hele item lees je in de nieuwe Nouveau, die vanaf datum overal te koop is. Vanaf datum kun je de editie met naam ook online bestellen, dan wordt het nummer zonder verzendkosten naar je opgestuurd.

Verder lezen?

Het hele item lees je in de nieuwe Nouveau, die nu overal te koop is. De editie met Karin Bloemen is ook online te bestellen, dan wordt het nummer zonder verzendkosten naar je opgestuurd. Klik hier!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in