Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Er zijn nu zonne-oortjes tegen de winterblues

Zonneschijn in je jaszak, werkt dat echt? Veel mensen hebben in de donkere maanden last van neerslachtige gevoelens en weinig energie, ook wel bekend als Seasonal Affective Disorder (SAD). Daarvoor wordt – naast het advies om je toch naar buiten te slepen en een eindje te gaan lopen – lichttherap...

Er zijn nu zonne-oortjes tegen de winterblues

Zonneschijn in je jaszak, werkt dat echt?

Veel mensen hebben in de donkere maanden last van neerslachtige gevoelens en weinig energie, ook wel bekend als Seasonal Affective Disorder (SAD). Daarvoor wordt – naast het advies om je toch naar buiten te slepen en een eindje te gaan lopen – lichttherapie ingezet.

Dat is redelijk effectief, maar ook tijdrovend, omdat je best lang voor zo'n lamp moet zitten en erin moet kijken om er optimaal effect van te hebben. Enter The Human Charger (De Menselijke Oplader), een Finse gadget waarmee het sneller en handiger zou kunnen.

Heel simpel gezegd schijnt het heldere witte licht in je oren (de huid om je oren licht mee op, je ziet er dus uit alsof je een alien bent – een leuke muts helpt!). Dat licht stimuleert door het gehoorkanaal, weefsels en de schedel de lichtgevoelige receptoren in de hersenen. Die maken zo meer serotonine aan, het feelgood hormoon dat neerslachtigheid en lethargie tegengaat.

Het apparaatje is voortgekomen uit onderzoek naar het effect van Transcranial Bright Light van de universiteit van Oulu. Twaalf minuten per dag rondlopen met oplichtende oren zou volstaan om je energieker te voelen en de makers claimen dat je binnen vijf dagen het effect zou moeten merken. Het zou ook effectief zijn bij jetlag. Of het beter werkt dan dagelijks een ommetje in de buitenlucht is niet onderzocht. Een ommetje is in ieder geval goedkoper dan de 199 euro die voor de Charger moeten worden betaald.   

Foto's (c) The Human Charger 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in