Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Edsilia Rombley en Kees Tol terug met Over Gewicht

'Wist je dat een banaan meer alcohol bevat dan een 0.0 biertje?' Kees Tol en Edsilia Rombley zijn terug met een nieuw seizoen van hun programma Over Gewicht, waarin ze in de wereld van (gezond) eten duiken. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen behandelt de zin en onzin over suiker. Zo gaat...

Edsilia Rombley en Kees Tol terug met Over Gewicht

'Wist je dat een banaan meer alcohol bevat dan een 0.0 biertje?'

Kees Tol en Edsilia Rombley zijn terug met een nieuw seizoen van hun programma Over Gewicht, waarin ze in de wereld van (gezond) eten duiken. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen behandelt de zin en onzin over suiker.

Zo gaat Edsilia naar het UMC om te onderzoeken waarom we suiker zo lekker vinden en wil ze weten of het verslavend is. Kees hoort op de Wageningen Universiteit wat suiker precies is en in welke producten het allemaal zit. Schaatser Kjeld Nuis vertelt dat suiker juist essentieel voor hem is om een topprestatie te leveren.

Op de kermis leert Kees van Miss Nederland hoe je een suikerspin moet maken. Edsilia gooit het over een andere boeg; zij doet samen met het suikertestpanel mee aan de 21-dagen suikerchallenge. Al die tijd mag ze geen toegevoegde suiker eten. Kees gaat juist op zoek naar suikervervangers, bieden die een oplossing voor de zoetekauw?

Aan bod komen verder vragen als: waarom is gezond eten duurder dan ongezond eten? Waar moet je op letten als je gezond wil afvallen, maar ook gezellig uit eten wil? En wist je dat goede vis niet naar vis mag ruiken en dat een banaan meer alcohol bevat dan een 0.0-biertje?

Het nieuwe seizoen van Over Gewicht is vanaf vandaag, woensdag 30 maart, wekelijks om 20.30 uur te zien op Net5.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in