Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit worden de nieuwe coronaregels

Coronapas voor meer sectoren, mondkapje keert terug. Zoals gewoon lekken de aanstaande maatregelen om de coronadruk op de zorg te beperken een dagje eerder uit, zodat ze even kunnen landen voor de persconferentie van morgen. Het coronatoegangsbewijs wordt uitgebreid naar meer sectoren en de mondk...

Dit worden de nieuwe coronaregels

Coronapas voor meer sectoren, mondkapje keert terug.

Zoals gewoon lekken de aanstaande maatregelen om de coronadruk op de zorg te beperken een dagje eerder uit, zodat ze even kunnen landen voor de persconferentie van morgen.

Het coronatoegangsbewijs wordt uitgebreid naar meer sectoren en de mondkapjesplicht keert terug. Dat kondigt het demissionaire kabinet volgens ingewijden dinsdag aan vanwege de oplopende besmettingscijfers, zo meldt de NOS.

QR-code voor dierentuin & co 

Vanaf vrijdag is de coronapas verplicht in onder meer sportscholen en zwembaden en op zogenoemde doorstroomlocaties als dierentuinen, pretparken en musea.

Het kabinet wil verder onderzoeken of de coronapas op korte termijn kan worden ingevoerd in het hoger onderwijs en het mbo. Dat kan niet direct omdat daar een wetswijziging voor nodig is, waar de Tweede Kamer nog mee moet instemmen.

Mondkapje keert terug

Verder komt de mondkapjesplicht terug in de publieke binnenruimte en bij contactberoepen. Dat betekent dat er weer mondkapjes moeten worden gedragen bij bijvoorbeeld de kapper en op het gemeentehuis. Er wordt nog gesproken over de vraag of mondkapjes ook weer verplicht worden in winkels.

En we gaan weer meer thuiswerken

Een maatregel die wordt aangescherpt is het thuiswerkadvies, ruim een maand nadat het advies werd ingetrokken. Het demissionaire kabinet wil voortaan dat mensen de helft van de tijd thuiswerken.

Eind vorige week werd al duidelijk dat het ongeveer deze kant op zou gaan, omdat het kabinet zich zorgen maakt. De afgelopen weken liep het aantal nieuwe besmettingen op, net als het aantal ziekenhuisopnames. Gisteren sloegen de academische ziekenhuizen alarm, omdat ze verwachten dat de vraag om IC-capaciteit de komende weken te groot zal worden.

Persconferentie

Morgenavond is er een persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge waarin ze de maatregelen officieel bekendmaken en toelichten. De verwachting is dat het kabinet over twee weken gaat kijken of de maatregelen voldoende zijn geweest.

Het kabinet sluit niet uit dat er later nog gesproken wordt over de invoering van een coronapas op het werk. Ook de zogenoemde 2G-regel is niet volledig van tafel als mogelijke maatregel. 2G betekent dat alleen nog gevaccineerden en genezen corona-patiënten een QR-code kunnen krijgen. Een negatieve test is in dat geval dus niet meer genoeg.

Foto (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in