Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit kun je eten als je je dag niet hebt

Slimme keuzes om je lijf een beetje te helpen. Zoals sommige voedingsmiddelen je stemming kunnen verbeteren, zijn er ook gerechten en snacks die fysiek leed kunnen verlichten. Als je je beetje opgeblazen voelt Een lichte maaltijd die veel vocht bevat helpt de darmen je vorige maaltijd weg te werk...

Dit kun je eten als je je dag niet hebt

Slimme keuzes om je lijf een beetje te helpen.

Zoals sommige voedingsmiddelen je stemming kunnen verbeteren, zijn er ook gerechten en snacks die fysiek leed kunnen verlichten.

Als je je beetje opgeblazen voelt

Een lichte maaltijd die veel vocht bevat helpt de darmen je vorige maaltijd weg te werken. Deze smoothie is een winner: meng in de blender 2 handen verse spinazie, 10 blaadjes munt, een gulle hand ananasblokjes vers of diepvries), een kleine banaan en halve beker yoghurt met sap van een halve limoen (en eventueel wat honing) en water tot je de gewenste dikte hebt. Na een glas zul je je al snel beter voelen.  

Als je gestrest en kribbig bent

Met popcorn zwengel je de aanmaak van feelgood hormoon serotonine aan. Meng er een handje amandelen door, die bevatten veel vezels en proteïnen die ervoor zorgen dat je je voldaan voelt, zodat je stemming ook verbetert.

Als je maag van slag is

Een klein glas koude Coca-Cola kan wonderen verrichten als je een beetje misselijk bent. En ook gemberthee helpt de misselijkheid te dempen: schil een stukje verse gember en snij het in dunne schijfjes, breng die aan de kook met wat biologische citroenschil. Vuur uitdraaien, kwartiertje in laten trekken, daarna zeven en drinken, eventueel met wat honing.

Als je teveel gedronken hebt

Een stevig ontbijt is in dit geval álles: volkorenbrood, eitje, tomaten en avocado vormen een prima combinatie met vezels, proteïnen en gezonde vetten. Avocado vult bovendien je door de alcohol ingezakte potassiumniveau weer wat op. Drink er koffie bij als je daar zin in hebt, maar veel belangrijker is om er een groot glas water bij te drinken. Alcohol dehydrateert, extra vocht helpt je lijf te herstellen. Bij hevig doorzakleed: twee paracetamol erbij en dan de frisse lucht in.

Als je te weinig hebt geslapen

Zorg voor een ontbijt met koolhydraten en proteïnen. Van de eerste krijg je energie, proteïnen zorgen ervoor dat de energie langer wordt uitgesmeerd: Griekse yoghurt met fruit en granola of muesli doen in dit geval meer voor je dan een dubbele espresso.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in