Déze post van Wies ging door het dak!

Déze post van Wies ging door het dak!

Op 22 april deelt ze haar pro-ageing tips met jou!

Wies Verbeek (55) wil graag gezond ouder worden en liefst zo knap mogelijk. Maar wél met een instelling die helemaal van nu is. "De manier waarop we over veroudering denken, begint met de manier waarop we over veroudering praten," zegt ze. "Met ‘anti-aging’ zeg je eigenlijk dat je tegen veroudering bent, dat jong zijn beter is.

We zouden zelf veel meer de nadruk moeten leggen op hoe leuk het is om ouder te worden, dat mensen van onze generatie boeiend, sexy, gezond, energiek en aantrekkelijk kunnen zijn. Dat betekent niet dat je opeens geen haarverf mag gebruiken of cosmetische behandelingen mag doen, het accent verschuift alleen van er jonger uit willen zien naar er goed en energiek uit willen zien."

Pro-age, dus. En Wies is niet de enige die dit idee aanspreekt, want deze Insta-post van Wies sloeg enorm aan. Ze maakte zich al eerder sterk om de insteek anti-age af te schaffen.  "Tien tips om er tien jaar jonger uit te zien!’, ‘Voor altijd jong met dit supplement’, ‘De beste anti-aging-crème die er bestaat’. Vrijwel ons hele leven lang wordt ons verteld dat we er jong uit moeten zien. Jong is mooi, oud niet. En dus doen we er alles aan om jong ‘te worden’ en zijn we dol op anti-aging-pillen, oefeningen en crèmes. Ik ook.

'Zie ik een kop over anti-aging-middelen, dan móét ik het lezen; stel je voor dat het werkt!'

Ik wil ook graag jong zijn. Zie ik een kop over anti-aging-middelen boven een artikel, dan móét ik het lezen; stel je voor dat het werkt! Maar in feite zeg je met de term ‘anti-aging’ dat je tegen ouder worden bent. Dat we veroudering moeten bestrijden. Misschien lijkt dat spijkers op laag water zoeken, maar als alles en iedereen het altijd maar over anti-aging heeft, gaan we het nog geloven ook. Sterker nog, dat doen de meesten al lang. Het is wat alle media en adverteerders laten zien. Het draait om happy, prachtige, sexy dertigers. Ben je ouder, dan heb je pech."Gezien wordenMaar dat is natuurlijk van de gekke. We zouden zelf veel meer de nadruk moeten leggen op hoe leuk het is om ouder te worden; dat mensen van onze generatie boeiend, sexy, gezond, energiek en aantrekkelijk kunnen zijn.

'De sterk groeiende ‘pro-age beweging’ is de wereld aan het veroveren'

Met die boodschap is de sterk groeiende ‘pro-age beweging’ de wereld aan het veroveren. De beweging wil afstand nemen van het schoonheidsideaal van de eeuwige jeugd. Het is een trend die vanuit Amerika is overgewaaid en die zich niet meer laat terugdraaien. Groepen vrouwen, tijdschriften en organisaties willen ‘anti’-claims verwijderen en ervoor zorgen dat vrouwen eerlijk over en trots op hun leeftijd kunnen zijn.

'Waarom zouden we niet mogen zijn wie we zijn?'

Het bekende Amerikaanse beautymagazine Allure verbiedt zelfs zijn journalisten om de term ‘anti-aging’ te gebruiken. ‘De manier waarop we over veroudering denken, begint met de manier waarop we over veroudering praten,’ schrijft het. ‘Waarom zouden we niet mogen zijn wie we zijn?’

Fabrikanten van beautymerken kunnen het niet meer negeren en zijn snel nieuwe verpakkingen gaan maken voor hun merken. Pro age (Dove), Age defying (Olay), Age perfect (l’Oréal) en Slow Age (Vichy): dat zijn nu de namen van crèmes die voorheen ‘anti-aging’ heetten.

'Het geeft een gevoel van gerechtigheid, van gezien worden'

En cosmeticamerken kúnnen ook eigenlijk niet anders; vrouwen van vijftig en ouder vormen een koopkrachtige en groeiende doelgroep op de markt voor schoonheidsproducten. Ik vind het geweldig. Het geeft een gevoel van gerechtigheid, van gezien worden. Adverteerders die eerst wegbleven bij de veertigplus-bladen waarvoor ik altijd heb gewerkt, hebben nu geen keus meer. Dat voelt als een overwinning.Blik op fitPro-age, betekent dat dan ook dat je voortaan resoluut nee moet zeggen tegen haarkleuring, fillers en andere cosmetische behandelingen? Welnee. Waarom zou je geen poging meer mogen doen gezond, knap en fit te blijven? Het accent verschuift alleen van er jong(er) uit willen zien naar er goed en energiek uit willen zien en de welbekende gezonde geest in een gezond lichaam. Om healthy aging dus, zonder dat je daar dan weer in doorslaat.

SCHRIJF JE IN VOOR HET FOREVER YOUNG WEBINAR!

Déze post van Wies ging door het dak!

Meer weten? In het Nouveau Academy webinar Forever Young vertelt Wies samen met mede-gezondheidsjournalist Jaap Jongbloed over de nieuwste ontwikkelingen rond leuk ouder worden en hoe je kunt blijven bloeien en groeien!

Dít kun je verwachten:

  • het laatste nieuws op het gebied van bewegen, voeding en geluk
  • onverwachte en originele tips & tricks
  • eenvoudig toe te passen tools voor een fitter leven
  • live vragen stellen aan Wies, Jaap en een top-leefstijlexpert

ZO DOE JE MEE!

Wanneer? Donderdagavond 22 april 20-21.30 uur.

Prijs?€ 25.

Hoe? Na betaling ontvang je op woensdag 21 april een link voor de livestream.

Wat kun je verwachten? Tips die je nog nooit eerder hebt gehoord én een live-chat met Jaap Jongbloed.

Nota bene: deze webinar kan alleen live worden gevolgd. Alle vlogs van Wies zie je op BLOW!