Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

8 lifestyle tweaks die 20 jaar aan je leven kunnen toevoegen

Er zijn 8 lifestyle tweaks die 20 jaar aan je leven kunnen toevoegen en geen van hen zitten in de categorie extreem of ondoenlijk.

vrouwen ontspanning vriendschap

Ouder worden en langer gezond blijven? Heel ingewikkeld blijkt het niet te zijn. Uit groot onderzoek (onder 700.000+ mensen) van gezondheidswetenschappers van het US Department of Veteran Affairs blijkt dat gezonde lifestyletweaks een buitengewoon positief effect kunnen hebben op je gezondheid en welzijn.

Ook na je 40ste benefits

'Hoe eerder hoe beter,' zegt Xuan-Mai T Nguyen, een van de betrokken onderzoekers, in The Guardian. 'Maar zelfs als je kleine dingen aanpast als veertiger, vijftiger of zestiger, kun je daar nog voordeel van hebben.'

'Mannen en vrouwen die op hun veertigste acht therapeutische lifestyle factoren omarmden kunnen respectievelijk 23,7 en 22,6 jaar langer leven dan leeftijdgenoten die dat niet doen,' luidt een van de conclusies. En wat zijn nu die acht magische factoren? Komen ze!

Acht voor kracht!

  1. Eet gezond. Van alles wat, vooral puur en vers, veel planten.
  2. Rook niet (geen sigaret, geen joints, geen vape) en zorg ook dat je niet meerookt.
  3. Zorg voor een goede nachtrust.
  4. Kom in beweging: fietsen, wandelen, zwemmen – je hoeft geen triatlon te doen om goed bezig te zijn.
  5. Leer omgaan met stress: een beetje stress hoort erbij, aanhoudende stress is slopend.
  6. Drink bij voorkeur geen alcohol of drink zeer matig. Voorkom bingedrinken
  7. Zorg dat je niet verslaafd raakt. En dan gaat het niet alleen om drugs, maar ook om medicijnen als oxycodon, fentanyl en hydromorfon.
  8. Investeer in positieve sociale relaties: zelfs solisten hebben menselijk contact nodig en een netwerk(je) zorgt voor verbinding, levensvreugde en het gevoel er niet alleen voor te staan.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Health
  • Getty Images