Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

10 redenen om nooit meer op dieet te gaan

Wat ze ook beweren, suiker is NIET van de duivel. Het is vandaag No Diet Day, ook wel bekend als 'Internationale Anti-Dieet Dag'. Het gaat het erom niet de hele dag aan afvallen en diëten te denken, maar meer aan lekker en gezond eten en voldoende bewegen.No Diet Day is een reactie op de miljarde...

10 redenen om nooit meer op dieet te gaan

Wat ze ook beweren, suiker is NIET van de duivel.

Het is vandaag No Diet Day, ook wel bekend als 'Internationale Anti-Dieet Dag'. Het gaat het erom niet de hele dag aan afvallen en diëten te denken, maar meer aan lekker en gezond eten en voldoende bewegen.No Diet Day is een reactie op de miljarden die er omgaan in de dieetindustrie, die louter draait op mensen onzeker maken. Het is geen dag om je vol te proppen met chips en taart, het is wel een dag om niet op de weegschaal te gaan staan, geen calorieën te tellen en het idee los te laten dat je alleen maar deugt als je ragslank bent.

Als extra motivatie geven we je 10 redenen om nooit meer op dieet te gaan: 

  1. Van diëten word je dik. Ze zijn vaak moeilijk vol te houden, als je weer normaal gaat eten, kom je vanzelf weer aan, meestal iets meer dan je eerst woog.
  2. Veel diëten gaan prat op verboden voedingsmiddelen of sluiten hele voedingsgroepen uit. Slecht eten bestaat niet, slechte porties wel. En je hebt echt alle voedingsgroepen nodig om gezond te blijven.
  3. Van veelvuldig diëten raakt je verzadigingspunt in de war, zodat je steeds meer moet eten om een voldaan gevoel te krijgen.
  4. Stabiel een beetje te zwaar levert minder gezondheidsrisico's op dan al jojo'end steeds afvallen met een dieet en weer aankomen.
  5. Nergens wordt zoveel verwarring over gesticht en onzin over in de wereld geholpen dan over voeding. Geloof niet dat peperdure 'kokosbloesemsuiker' beter voor je is, suiker is suiker. En het is niet van de duivel. Zie ook: slechte porties.
  6. Google is een slechte dieetraadgever vol voedselwappies. Wil je weten hoe iets echt zit, check dan het Voedingscentrum, I'm a Foodie of Abby Langer Nutrition (Engelstalig, haar Twitter is ook geweldig), allemaal kruisvaarders tegen onzin over eten.  
  7. Overweeg Geen Dieet om te zetten in Geen Troep eten. Je lijf draait zoveel beter op goede vetten, volkoren producten en vers eten dan op wat dan ook uit pakjes en zakjes.
  8. Eten is niet iets om je rot of schuldig over te voelen. Het is een eerste levensbehoefte, het geeft je energie en het is iets waar je gewoon van mag genieten. Niks geen guilty pleasure of cheat days, goed eten bevredigt je zowel fysiek als emotioneel, is betaalbaar en bovendien schuldgevoel- en schaamtevrij.
  9. Voedsel is geen medicijn. Voedsel is voedsel. Medicijn is medicijn.
  10. Je wordt geen beter / gelukkiger / waardevoller mens door honger te lijden om in je ondergoed een kiekje te posten op Instagram. Laat je niet gek maken, doe er niet aan mee, ga iets gezonds doen, zoals een geroosterde volkoren boterham met verse avocado eten of zo. Beker kefir erbij. Like!  

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in