Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Deze 5 veelgemaakte skincare fouten veroorzaken huidveroudering

Zo vergroot je de kans op rimpels en fijne lijntjes juist.

skincare

Met de juiste skincare routine voorkom je huidveroudering en zorg je ervoor dat je huid in goede conditie blijft. Wanneer je de do's en dont's op het gebied van huidverzorging niet kent, kan het echter ook averechts werken. We delen vijf veelgemaakte skincare fouten die juist huidveroudering veroorzaken.

1. Geen SPF gebruiken

De grootste oorzaak van huidveroudering is UV-straling. Daarom is het belangrijk om elke dag – zon of niet – een crème met SPF-factor 30 of hoger te dragen. Doe je dit niet, dan vergroot je de kans op rimpels, fijne lijntjes en hyperpigmentatie.

2. Geen retinol gebruiken

Van retinol is bekend dat het de productie van collageen stimuleert en zo tekenen van huidveroudering aanpakt. Het zou dus zonde zijn als je dit niet toevoegt aan je skincare routine. Er bestaan talloze crèmes en serums met retinol met elk weer een nét andere werking, dus onderzoek voor je aankoop goed welk product het meest geschikt is voor jouw huid. Daarnaast is het belangrijk om het gebruik van retinol rustig op te bouwen. Vooral bij de gevoelige huid kan retinol namelijk juist uitdrogen. Als je het rustig opbouwt zal je huid er uiteindelijk aan gewend raken.

3. Agressieve huidverzorgingsproducten gebruiken

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende huidverzorgingsproducten dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Wat je te allen tijde wil vermijden zijn agressieve producten. Deze werken vaak namelijk averechts en stimuleren huidveroudering juist. Je herkent deze producten aan aanwezige ingrediënten als alcohol, sulfaten, parabenen, parfum en PEG's (polyethyleneglycol).

4. Te vaak van skincare routine wisselen

Om erachter te komen welke huidverzorgingsproducten voor jou werken moet je natuurlijk wat uitproberen. Het is echter aan te raden om niet te vaak van skincare routine te wisselen. Dat zorgt er namelijk voor dat je huid elke keer weer 'schrikt' van de nieuwe producten, waardoor deze in de war raakt en kan gaan irriteren. Dit kan dan weer leiden tot huidveroudering.

5. Op je zij of buik slapen

Als je op je zij of buik slaapt en dus met je gezicht op het kussen ligt kan dit wrijving veroorzaken. En geloof het of niet; dat kan leiden tot plooien en fijne lijntjes in de huid. Wanneer het kussensloop een aantal dagen niet gewassen is kan je huid bovendien gevoeliger worden voor puistjes. Het allerbeste voor je huid is daarom om op je rug te slapen. Vind je het lastig om zomaar je slaaphouding te veranderen, dan kun je er ook voor kiezen om een satijnen kussensloop te gebruiken. Deze is een stuk zachter voor de huid.

Happy 50
  • She Finds
  • Adobe Stock