• Cultuur

Marion is slechts drie zoenen en een ‘hug’ verwijderd van Barack Obama

Marion is slechts drie zoenen en een ‘hug’ verwijderd van Barack Obama

Gewoonlijk ben ik niet zo’n dweper, maar als mijn favoriete auteur Barack Obama (zijn boek is vandaag uitgekomen, 856 pagina's boeiend en dit is pas deel 1!) interviewt, schiet het toch even door me heen dat ik slechts drie zoenen en een hug van de president van Hope and Change verwijderd ben.

Dat komt zo: Nouveau-columnist Tommy Wieringa, voor die tijd al mijn favoriete schrijver dus, heb ik een aantal keren gesproken en geïnterviewd. Na een paar ontmoetingen met een handdruk, begroetten we elkaar de volgende keren met drie hartelijke, kuise zoenen en wat later met de meer eigentijds ‘hug’. Pre-Coronabegroetingen die inmiddels hebben plaatsgemaakt voor de ellenboog-shake.

Daar hielden Obama en Wieringa het ook bij, toen ze elkaar ontmoetten om een gesprek te hebben over de pas verschenen memoires van Amerika’s eerste gekleurde president, de man die enkele maanden na zijn inauguratie al de Nobelprijs voor de Vrede kreeg.

In zijn column voor Nouveau editie 15/16 vertelt Tommy Wieringa hoe hij een vriendelijke schaduw van zijn documenten werd in de aanloop naar zijn reis naar Washington. ‘Je onderwerpt je aan de willekeur, o, wat onderwerp je je vlug,’ zegt hij over de bureaucratie die hij tegenkwam voor hij eindelijk oog in oog stond met  Barack Obama voor een waardig gesprek.

Je leest Tommy's column in de Nouveau die op 8 december uitkomt! 

Marion Florusse

Marion Florusse

Marion Florusse is chef tekst/kunst & cultuur bij Nouveau, ze woont met man en zoon in Amsterdam en is een groot liefhebber van alles wat te maken heeft met theater, muziek, beeldende kunst, film en literatuur. “Wat is er mooier dan goede ervaringen op cultuurgebied delen met anderen? Op deze plek hoop ik dan ook van harte mensen te tippen als het gaat om niet te missen voorstellingen, concerten of tentoonstellingen. Maar soms is het ook gewoon fijn om je eigen gevoel over iets dat je raakt, opwindt of verbaast te toetsen aan anderen. Ik hoor dus graag van je…”