• Lifestyle

Vivian Slingerland: 'Ik heb gewacht met trouwen tot Rebbel 18 was, omdat ik mijn beide dochters als getuigen wilde'

Door Ella Vermeulen
Vivian Slingerland en Sjaak

Vijftig en een beetje meer zijn? Bij Koffietijd weten ze er alles van. Presentatoren Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland (samen 153 jaar) delen om de beurt hun leukste lifestyle fragmenten uit Koffietijd op Nouveau.nl. Vandaag de week van Vivian!

Lieve Nouveau-lezers, 

De laatste dag van 2022, en ook de laatste column van 2022. Wat is dit jaar voorbijgevlogen! Het was een bijzonder jaar voor mij.

Afgelopen zomer vierde ik de liefde samen met mijn grote liefde Bob, met een groot feest in onze tuin, samen met iedereen waar we van houden. Wat hebben we gefeest!

Voor het officiële trouwen hebben we gewacht totdat onze jongste dochter Rebbel 18 werd, zodat allebei onze dochters getuigen konden zijn. Dat hebben we deze maand gedaan bij het gemeentehuis, met z’n viertjes. Ook dat was zo bijzonder.

Begin dit jaar kwam onze hond Sjaak erbij, als vijfde gezinslid. En mijn oudste dochter Puck verhuisde naar Amsterdam (voor de tweede keer, maar dan nu voor het echie). Wat vliegt de tijd...  

En we begonnen dit jaar natuurlijk ook met onze Koffietijd-columns! Het was een beetje een gek jaar, want een aantal maanden geleden kregen wij te horen dat Koffietijd na 26 mei 2023 stopt. Dat was wel even schrikken, ordinair gezegd gewoon k.#.t.z.o.o.i. Wie weet wat 2023 dit jaar zal brengen, voor mij en de rest van team…

Het voelt een beetje alsof we vanaf januari 2023 aftellen naar het einde van Koffietijd. Het begin van het einde. Dus gaan we goed genieten van die laatste maanden. Koffietijd zal Koffietijd niet zijn, als we die laatste maanden niet groots gaan uitpakken.

Gister was onze laatste aflevering van 2022, en traditiegetrouw blikken we dan terug op het Koffietijd-jaar. We deelden allemaal onze favoriete momenten. En kiezen wat je favoriet is, is dan best moeilijk. We hebben te veel meegemaakt: we hebben gelachen, gehuild, gekookt, gedanst, de mooiste gesprekken gevoerd en zijn heel het land doorgegaan om overal te filmen. Genoeg mooie herinneringen. 

Claudia Straatmans Koffietijd
© Nouveau

Op één of andere manier staat het einde altijd in het teken van terugblikken. Zo blikten we ook terug met Nouveau's hoofdredacteur Claudia op de mode van 2022.

Waar in onze Koffietijd-kleur (roze) de kleur van 2022 was, waar Amalia betaalbare mode droeg, Kim Kardashian met haar grote achterwerk net in Marilyn Monroe’s jurk paste en waar modemerk Balenciaga een grote flater sloeg. Wat houd ik toch van mode! En de trend van 2023: metallic. Laat ik nou net zo’n leuke broek gescoord hebben. Het was mijn bedoeling om deze met oud en nieuw te dragen en daarna weer in de kast te leggen, maar volgens Claudia kan ik nu de broek gewoon heel 2023 door dragen. 

En bij een oud en nieuw outfit, hoort natuurlijk ook een mooie make-up en haar look. Daarmee weet onze mooimaker Mika van Leeuwen wel raad. Hij liet bij Koffietijd vier verschillende looks zien. Het zag er ingewikkeld uit, maar met zijn uitleg en begeleidende filmpjes, is dat dus makkelijk na te maken, gewoon bij jezelf. Dus mocht je nog wat inspiratie nodig hebben voor je oud en nieuw look? Neem even een kijkje.  

Oliebollen horen natuurlijk bij oud en nieuw in Nederland. Want wat is oud en nieuw, zonder oliebollen? Ik haal ze meestal gewoon bij een kraam bij ons in het dorp, maar London heeft mij misschien wel overtuigd om zelf oliebollen te gaan maken. Zijn oliebollen deze week waren echt enorm lekker! Met karamel zeezout én chocolade. Echt de moeite waard om vanmiddag nog even de keuken in te duiken. Of ik kijk London lief aan, en vraag of hij wat extra wil maken. 

Dat was de allerlaatste column van 2022. Ik wens jullie allemaal een fantastisch feestje vanavond en een mooie start van 2023. Een jaar vol liefde, geluk en gezondheid! En ik schrijf jullie in het nieuwe jaar weer. 

Liefs, Vivian 

Profile picture placeholder

Ella Vermeulen