Symptomen zijn onder andere: verwaandheid, geïdealiseerd zelfbeeld, en arrogantie.
De officiële naam: ‘megalomanie’.
Of, zoals Jip & Janneke zouden zeggen: ‘grootheidswaanzin’. Ik zeg ‘ziekelijke, narcistische zelfoverschatting’ en één grote wedstrijd ‘wie kan het verst pissen?’

Ons DNA komt voor 98,7 % overeen met dat van chimpansees, maar we zijn niet half zo slim. Als íemand dat weet, is het Jane Goodall. Daar kunnen we nog veel van leren.

Ontelbaar veel kinderen en dieren verkeren in nood en wat doen wij? Wij proberen op Mars te komen, en naar de diepste meters van de oceanen. Waarom? Om ook die plekken te vernielen? Dieren en natuur te vernietigen? Om daar ons stempel op te drukken? Echt: waaróm?

Volgens mij hebben we wel belangrijker zaken aan ons hoofd.

Kindbruiden, bijvoorbeeld. Elk jaar worden 12 miljoen meisjes uitgehuwelijkt terwijl ze nog geen 18 zijn.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

“I told all my friends to study. To learn some skills to be independent and then get married. If you get married now, you will have children and life will be difficult.” Ruby [second from the left] is determined that neither she or her friends will marry before they’re able to stand on their own feet. Last year, a marriage proposal came to Ruby’s parents but she was able to persuade them to turn it down. “I will get married after I’m 20. I want to learn to use a sewing machine. And then I want to open a big tailoring shop in the market, stitch clothes and earn my own money. I’ll stitch lehenga, suits, dresses and shirts. I like good embroidery designs and pearls.” 🧵 💛| With the support of @jwas_nepal_dhanusha, Ruby and her friends are standing up to child marriage in Nepal, where 40% of girls are married before their 18th birthday. | 📷: @thom.pierce

Een bericht gedeeld door Girls Not Brides (@girlsnotbrides_) op

Dat zijn 23 meisjes per minuut. Oftewel: elke drie seconden één meisje (!). Terwijl met vrij beperkte middelen, zoveel vooruitgang kan worden geboekt, zoals Girls Not Brides keer op keer bewijs. 

En wat te denken van baby’s die sterven aan ondervoeding?

Blijkbaar zijn we er serieus van overtuigd dat het beter en nuttiger is om miljoenen euro’s en dollars te besteden aan (kern)raketten en oorlog voeren, dan aan schoon drinkwater en voedsel voor kinderen. Iets meer precies: 149 miljoen kinderen zijn chronisch ondervoed. Baby's die nog niet de helft wegen van wat wij een gezond gewicht noemen. 

Nog meer miljoenen gaan op aan maanbezoekjes, commercieel ook nog, terwijl diezelfde kinderen niet eens ingeënt kunnen worden tegen de mazelen! Hoe dan?!

Onze intelligentie is echt best ver ontwikkeld, kudos voor onszelf, heus. Er zijn waanzinnig goede uitvindingen

Maar ik heb het idee dat we het doel al 100 keer voorbijgeschoten zijn. Het gaat nu alleen nog maar over groot, groter, grootst. Duur, duurder, duurst. Hoog, hoger, hoogst. En diep, dieper, diepst.

We vinden onszelf zó geweldig, onze intelligentie is zó veel beter en verder ontwikkeld dan die van welk ander wezen dan ook. Man, laat me niet lachen. Of lachen... ik ga er eerder van huilen.

Als alle, of voor mijn part de helft, van alle tijd, geld en energie die nu in bizarre projecten wordt gestoken eens geïnvesteerd zou worden in mensen en dieren op deze bol die wij ‘aarde’ noemen? Het is namelijk niet net alsof het hier zo lekker geregeld is en zo fijn soepeltjes loopt allemaal.

Is het niet veel meer noodzaak, en bovendien veel beter en fijner ook, om eerst op deze aardkloot de boel eens op orde te krijgen? En mocht dat ooit lukken, dan is het vroeg genoeg om grenzen te gaan verleggen.

Reacties (2)

Nelly
3/2 | 

Ik heb mijn reeds geprogrammeerde en blanco pinautomaat om zes maanden lang elke dag $ 5.500 op te nemen. Ik ben hier zo blij mee, want ik heb de mijne vorige week gekregen en ik heb er al $ 33.000 van gekregen. Georg Bednorz Hackers deelt de kaarten uit om de armen en behoeftigen te helpen, hoewel het illegaal is, maar het is iets aardigs en hij is niet zoals andere zwendel die doet alsof hij de lege pinautomaten heeft. Niemand wordt betrapt bij het gebruik van de kaart. haal de jouwe vandaag nog van Georg Bednorz Hackers! Stuur gewoon een e-mail naar georgbednorzhackers@gmail.com of stuur hem een sms / WhatsApp via 1 (262) 355-8285

WIlliam
4/2 | 

Hallo
Wij zijn professionele handelaren, die wekelijks aan forex en binair verdienen voor investeerders, zullen u graag alles meer vertellen over ons investeringsplatform waar u al vanaf $ 200 geld kunt investeren en wekelijks $ 2500 kunt verdienen, veel mensen hebben eerder geprofiteerd van dit investeringsaanbod en tijdens dit convid-19-virus, als u door dit coronavirus financiële problemen doormaakt en u hulp nodig hebt bij het betalen van rekeningen, kies dan gewoon een geschikt investeringsplan voor uzelf en begin wekelijks winst te maken

$ 500 om in 7 dagen $ 5.000 te verdienen
$ 1000 om in 7 dagen $ 10.000 te verdienen
$ 5000 om in 7 dagen $ 50000 te verdienen

Om uw investering te starten, neemt u contact op via WhatsApp: (+12166263236)
e-mail: carlose78910@gmail.com

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2022
2021
2020
2019
2018
2017
More content below the advertising