Ze is geboren op 17 januari 1964 en op 20 januari 2009 werd ze de eerste ‘zwarte’ First Lady van de VS. Ik heb het over Michelle LaVaughn Robinson Obama. Een jaar geleden, op 18 april 2019 zat ik net niet ‘front row’ in de Ziggo Dome in Amsterdam om daar, samen met een paar duizend andere mensen, naar haar te luisteren en te kijken. Haar boek ‘Becoming’ had ik toen al lang en breed uit en na afloop van die avond had ik er nog lang geen genoeg van. Dus toen Netflix éindelijk de release-datum bekendmaakte van een ‘achter de schermen’ van de tour die ze heeft gemaakt, heb ik die direct in mijn agenda gezet.

Het was het wachten meer dan waard. Ik ga het niet allemaal verklappen, maar een paar dingen wil ik met je delen. Omdat die mij geraakt hebben. Omdat ik hoop dat je ook gaat kijken.

Zo vertelde ze: “Op onze laatste dag in het Witte Huis moest ik zo erg huilen, maar ik weigerde eraan toe te geven omdat ik wist dat die tranen op allerlei manieren uitgelegd zouden worden behalve de goede, namelijk dat ik opgelucht was. Maar eenmaal in het vliegtuig heb ik een half uur zitten brullen”.

Ze breekt muren af, en doorbreekt taboes door open te praten over relatietherapie: “Gelijkwaardig zijn in een relatie met een man die een heel sterk karakter heeft en de daarmee gepaarde gaande sterke meningen, is niet makkelijk”. Ze vertelt over de therapeut die haar heeft geleerd dat haar geluk niet mag afhangen van hoe gelukkig Barack haar maakt. Het moet écht vanuit jezelf komen. Ben je tevreden met jezelf? Met de dingen die je (niet) doet?

Acht jaar lang álles perfect proberen te doen omdat je weet dat elke zucht, elke blik wordt geanalyseerd door duizenden journalisten en miljoenen mensen. Leven in de wetenschap dat je, puur door je kleur, een provocatie bent voor een bepaalde groep mensen. De druk van die wetenschap is zwaar. En dan ook nog twee meiden opvoeden én elkaar niet kwijtraken in je huwelijk. Ga er maar aan staan.

Ze heeft eigenhandig de dresscode van de butlers aangepast omdat ze niet wilde dat haar dochters opgroeiden met het idee dat alle ‘Afro-Amerikaanse mannen’ de hele dag in een smoking rondlopen om anderen te bedienen.

Maar je ziet ook hoe haar ‘grote broer’ Craig haar nog steeds plaagt. Dat haar moeder meereist met de tour en wat voor een ongelooflijk militaire operatie er achter die tour schuilgaat.

Melissa Winter, die trouwens een bizarre gelijkenis vertoont met Meryl Streep maar dat terzijde, is haar ‘Chief of Staff’, en werkt al sinds 2007 met en voor haar. Ze is haar ‘Personal Assistant’ en nog veel meer dan dat. Ze kent Michelle door en door en komt eindelijk eens zelf aan het woord.

Dat geldt ook voor ‘Allan’, de chef van haar ‘detail’, oftewel ‘beveiligingsteam’. Ze dollen samen, en hij maakt grappen, maar is kristalhelder over zijn werk: veiligheid voor alles, en fouten zijn niet toegestaan. Er staat domweg te veel op het spel.

Michelle haar geheime wapen is dat ze, net als haar man, waanzinnig goed weet hoe ze een verhaal moet brengen: de grappen met veel zelfspot, de ironie en ook de belangrijke lessen voor alle vrouwen en jonge mensen, ongeacht huidskleur of leeftijd. Ze laat je lachen, huilen én nadenken. Het voelt alsof ze het alleen maar tegen jou heeft. Alsof een goeie stoere humorvolle grote zus of vriendin van je aan het woord is. Ze is, kortom, een ontzettend goede verhalenverteller. Ze verbindt en geeft hoop. Dáárom ben ik fan van deze formidabele vrouw.

Natuurlijk is ook deze documentaire gemonteerd, is er geknipt en geëdit. Alles zit super goed in elkaar, maar toch heb je het idee dat je een intiem en geheim kijkje achter de schermen krijgt. Dat je nu nét even meer weet dan anderen. Dus ga gauw naar Netflix om het zelf te zien!

Reacties (7)

Jos Van Hulst-Litjens
8/7 | 

Mijn man en ik zijn nu ongeveer 7 jaar getrouwd. We waren gelukkig getrouwd met twee kinderen, de afgelopen maand begon ik vreemd gedrag van hem op te merken en een paar weken later ontdekte ik dat mijn man iemand ziet. Hij kwam laat thuis van zijn werk, hij geeft nauwelijks meer om mij of de kinderen, soms gaat hij uit en komt hij niet eens terug voor ongeveer 2-3 dagen. Ik heb er alles aan gedaan om dit probleem op te lossen, maar alles was tevergeefs.Ik werd erg ongerust en had hulp nodig. Toen ik op een dag op internet aan het surfen was, kwam ik een website tegen die suggereerde dat Dr. Igbinovia kan helpen bij het oplossen van huwelijksproblemen, het herstellen van verbroken relaties en enzovoort. Dus ik vond dat ik hem een ​​kans moest geven, dus nam ik contact met hem op en hij betoverde me. Twee dagen lang kwam mijn man naar me toe en verontschuldigde zich voor de fouten die hij deed en beloofde hij dat hij het nooit meer zou doen. weer normaal. Ik en mijn familie leven weer gelukkig samen. Allemaal dankzij Dr. Igbinovia. Als je een spell-caster nodig hebt die een spreuk kan uitspreken die echt werkt, raad ik je aan contact met hem op te nemen. Hij zal je niet teleurstellen. Dit is zijn e-mail: doctorigbinovia93@gmail.com of WhatsApp / viber +2348144480786 nemen dingen als vanzelfsprekend aan en het wordt van je afgenomen

samiravan56@gmail.com
Joined25.10.2020
9/7 | 

Ik was het slachtoffer van een zeer gewelddadige relatie. Mijn vriend heeft me geslagen voor een kleine fout die ik maak. We zijn vaak uit elkaar gegaan. Dus ik zocht hulp op internet en zag getuigenissen van mensen die heer Bubuza waardeerden voor het herenigen van hun relatie, dus nam ik contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 en vertelde hem mijn probleem. Hij beloofde me dat hij me zou helpen met zijn betovering, ik deed wat hij me had opgedragen en mijn vriend kwam terug en smeekte me om te vergeven en hem terug te accepteren. Eerst dacht ik dat hij zo grof zou zijn als vroeger, maar het is nu 2 jaar geleden dat Lord Bubuza ons herenigde met zijn spreuk en we zijn nu gelukkig getrouwd. Lord Bubuza is echt en nu geloof ik dat hij als een God op aarde is om het gebroken huis te herenigen. Neem contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail:: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

vughtannvan0@gmail.com
Joined17.1.2021
10/7 | 

Heer Bubuza is als een God op aarde. Hij kan elk probleem oplossen met zijn spreuk. Mijn vriend heeft het 1 jaar geleden uitgemaakt en we stopten met communiceren, ik miste hem maar hij weigerde me terug te accepteren nadat hij hem zo vaak had gesmeekt. Op een dag deed ik wat onderzoek naar relaties op Google toen ik talloze getuigenissen zag van mensen die getuigden over Lord Bubuza Miraculous spreuk. Ik heb nooit in betovering geloofd, maar ik was diepbedroefd, dus ik nam contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396, ik vertelde hem mijn problemen en hij beloofde me te helpen met zijn betovering. Ik volgde zijn instructies en het was een schok voor mij, want 14 uur nadat Lord Bubuza zijn betovering had uitgesproken, belde mijn vriend me huilend op en smeekte me om hem te vergeven. Hij kwam thuis en smeekte me op zijn knieën om hem terug te nemen. Lord Bubuza is een God op aarde die problemen met zijn betovering oplost. Zijn spreuk is avondmaal actief en 100% gegarandeerd ... Neem contact met hem op via WhatsApp / Signaal: +1 505 569 0396 via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

vughtannvan0@gmail.com
Joined17.1.2021
11/7 | 

Heer Bubuza is als een God op aarde. Hij kan elk probleem oplossen met zijn spreuk. Mijn vriend heeft het 1 jaar geleden uitgemaakt en we stopten met communiceren, ik miste hem maar hij weigerde me terug te accepteren nadat hij hem zo vaak had gesmeekt. Toen ik op een dag wat onderzoek deed naar relaties op Google, zag ik talloze getuigenissen van mensen die getuigden over de wonderbaarlijke spreuk van Lord Bubuza. Ik heb nooit in betovering geloofd, maar ik was diepbedroefd, dus ik nam contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396, ik vertelde hem mijn problemen en hij beloofde me te helpen met zijn betovering. Ik volgde zijn instructies en het was een grote schok voor mij, want 14 uur nadat Lord Bubuza zijn betovering had uitgesproken, belde mijn vriend me huilend op en smeekte me om hem te vergeven. Hij kwam thuis en smeekte me op zijn knieën om hem terug te nemen. Heer Bubuza is als een God op aarde. Zijn spreuk is avondmaal actief en 100% gegarandeerd. Neem contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

vughtannvan0@gmail.com
Joined17.1.2021
12/7 | 

Heer Bubuza is als een God op aarde. Hij kan elk probleem oplossen met zijn spreuk. Mijn vriend heeft het 1 jaar geleden uitgemaakt en we stopten met communiceren, ik miste hem maar hij weigerde me terug te accepteren nadat hij hem zo vaak had gesmeekt. Toen ik op een dag wat onderzoek deed naar relaties op Google, zag ik talloze getuigenissen van mensen die getuigden over de wonderbaarlijke spreuk van Lord Bubuza. Ik heb nooit in betovering geloofd, maar ik was diepbedroefd, dus ik nam contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396, ik vertelde hem mijn problemen en hij beloofde me te helpen met zijn betovering. Ik volgde zijn instructies en het was een grote schok voor mij, want 14 uur nadat Lord Bubuza zijn betovering had uitgesproken, belde mijn vriend me huilend op en smeekte me om hem te vergeven. Hij kwam thuis en smeekte me op zijn knieën om hem terug te nemen. Heer Bubuza is als een God op aarde. Zijn spreuk is avondmaal actief en 100% gegarandeerd. Neem contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: (  lordbubuzamiraclework@hotmail.com  )

samiravan56@gmail.com
Joined25.10.2020
13/7 | 

Ik was het slachtoffer van een zeer gewelddadige relatie. Mijn vriend kon het niet schelen en elke keer dat ik probeerde de relatie te verlaten, zal hij terug blijven komen om me te smeken en als ik weer bij hem ben, zal hij zo mishandelen dat ik wist dat er iets mis was, dus ik zoek hulp op internet wanneer Ik zag getuigenissen van mensen die heer Bubuza waardeerden voor het herenigen van hun relatie, dus nam ik contact met hem op via whatsapp en vertelde hem mijn probleem. Hij beloofde me dat hij me zou helpen, dus ik geloofde hem en probeerde het, ik deed wat hij me had opgedragen en mijn vriend kwam terug en smeekte me om te vergeven en hem terug te accepteren. Eerst dacht ik dat hij zo grof zou zijn als vroeger, maar het is nu 2 jaar geleden dat Lord Bubuza ons herenigde met zijn spreuk en we zijn nu gelukkig getrouwd.. Lord Bubuza is echt en nu geloof ik dat hij als een God op aarde is. Neem contact met hem op via whatsapp: +1 505 569 0396 of via e-mail:(( lordbubuzamiraclework@hotmail.com ))

Marybeth Saha
14/7 | 

Ik en mijn man zijn nu 8 jaar samen, we hebben twee kinderen en onze harten zijn samen gegroeid om voor altijd te leven, we hebben een gelukkig gezin, maar op een trouwe dag ging hij uit en toen hij thuiskwam zag hij er niet gelukkig uit, Ik dacht erover na en probeer te weten wat het probleem is, maar hij weigerde iets te zeggen en die dag nam zijn liefde voor mij af en hij vraagt ​​om een ​​scheiding, maar ik weiger en we leven nooit meer samen, dus het leven was niet gemakkelijk voor mij en kinderen. op een dag, op weg naar huis, ontmoette ik een goede vriend van me ze vroeg naar mijn man ik legde haar dingen uit ze was verrast, ze zei me geen zorgen meer te maken dat ik mijn man terug zou krijgen hij stelde me voor aan dr Ayayi een machtige spellcaster die haar hielp in haar huwelijksproblemen en mij zijn contactpersoon gaf om hem te bereiken, maar ik was sceptisch om contact met hem op te nemen, een gelovige die ik besloot om Dr. Ajayi eens te proberen, nam contact met hem op. Ik legde hem mijn probleem uit en hij vertelde me waar het probleem vandaan komt en wat er gedaan moet worden om het weer goed te maken in mijn huwelijk, hij sprak een liefdesbetovering voor me uit en binnen drie dagen belde mijn man me en verontschuldigde zich dat hij dat wel deed ik weet niet wat hem overkwam en hij is op weg naar huis, sinds die dag tot op de dag van vandaag is mijn huishouden gevuld met liefde en vrede, alle dank gaat uit naar de machtige spreukmaker Dr. Ajayi. Als u met eender welk probleem wordt geconfronteerd en u wilt een snelle oplossing, dan is Dr. Ajayi de juiste persoon voor de klus. Contacten E-mail: drajayi1990@gmail.com of Whatsapp / Viber-nummer: +2347084887094

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2022
2021
2020
2019
2018
2017
More content below the advertising