Nou, dat was het dan. 2020 zit erop. Nog een uurtje of 30 en dan kunnen we dit miserabele jaar zonder enige vorm van weemoed gedag zeggen. Geen vuurwerk (één van de weinige goeie bijwerkingen van dat vermaledijde virus), maar ook geen knuffels met iedereen die je lief vindt… Sterker nog: we zien de meesten niet eens live.

Hoe anders was het vorig jaar, toen stonden Lief en ik op oudjaarsavond bij de Sydney Harbour Bridge.  Heel knus, samen met ongeveer een miljoen andere mensen.
De hele dag was het onzeker of de wereldberoemde vuurwerkshow überhaupt wel door zou gaan. Enerzijds door mist, maar vooral omdat Australië geteisterd werd door gruwelijke bosbranden.

Ik duwde mijn oordoppen zo diep mogelijk in mijn oren en keek naar dit onwerkelijke spektakel

Uiteindelijk ging het door en ik denk nog steeds dat dit een politieke en financiële overweging is geweest. Hoe dan ook duwde ik mijn oordoppen zo diep mogelijk in mijn oren en keek naar dit onwerkelijke spektakel. Genoot, ondanks mijn hartgrondige hekel aan de knallen, van de fantastische overweldigende kleurenpracht, de muziek en de vriendelijke mensen.

Met een graadje of 22 was het perfect weer. Overdag heerlijk relaxed wandelen door het park, mét ijsje, en zónder bang te hoeven zijn voor ‘grappige mensen’ die vuurwerk richting je schenen gooien. Tegen het einde van de middag begonnen groepen vrienden en complete families zich overal te verzamelen: op grasvelden, op muurtjes, en midden op de weg.

Verliefde stelletjes dronken champagne rechtstreeks uit de fles

Gelach en gepraat klonk overal. Ik zag overvolle picknickmanden, verliefde stelletjes dronken champagne rechtstreeks uit de fles, kinderen renden overal tussendoor. Het was feest zoals feest bedoeld is. En weet je wat ook zo fijn was? Na afloop was dit het resultaat:

Rustig nagenieten en opgeruimde parken en straten. Bijna iedereen nam zelf z’n afval mee en ergens rond drie uur ’s nachts, toen wij nog rondwandelden in het kersverse 2020 (blissfully unaware van wat ons nog te wachten stond) was Sydney alweer spic en span.

Niet alleen met Oud & Nieuw

Het viel me de hele zes-weken-vakantie op. In parken worden prullenbakken daadwerkelijk gebruikt waarvoor ze bestemd zijn: afval. Nergens lege flesjes/blikjes, nergens plastic troep. Er staan ook openbare bbq’s. Onbeschadigd. Schoon. Zodat iedereen ze kan blijven gebruiken. Zoals het bedoeld is.

In Nederland is oudjaarsavond geslaagd als er ‘slechts’ 1.000 mensen in meerdere of mindere mate gewond raken door vuurwerk. En bovendien zijn er in Nederland ontzettend veel meer mensen die naar zowel een oor- als oogarts moeten dan in Australië, want iets aan het al jarenlange gebod dat je enkel op 31 december vuurwerk af mag steken, blijkt voor die groep bizar moeilijk te begrijpen.

Of is dat toch weer dat egoïstische rotgedrag, dat goedgepraat wordt door de kritiekgevers uit te maken voor zeikerd en NSB-er? Of nee, wacht, het is natuurlijk iets met een traditie waar je niet aan mag komen.

Verklaring voor de hulpverleners

Tegen deze, niet zo grote, edoch helaas zeer aanwezige groep, kan ik alleen maar zeggen: Zorg svp dat je een verklaring bij je draagt waarin staat dat je afstand doet van alle hulpverlening. Dan kunnen politie, brandweer, ziekenhuismedewerkers en alle andere mensen die voor ons zorgen, hun tijd en energie besteden aan degenen die hun werk niét nodeloos zwaarder maken.

Aan alle andere mensen: have a happy and healthy 2021!

Reacties (1)

Elodie Yannick
2/1 | 

Hallo allemaal daarbuiten, ik hoop dat jullie allemaal in orde zijn ??? Mijn naam is mevrouw Elodie Yannick, ik kom uit Luik, een paar weken geleden werd ik in een slechte financiële situatie gezogen en had ik een dringende lening nodig om mijn rekeningen te betalen en financieel weer op de been te komen vanwege mijn huidige financiële situatie mijn bank weigerde me een lening te geven, dus ik had geen andere keus dan online op zoek te gaan naar een ongedekte lening, tijdens mijn onderzoek was ik het slachtoffer van fraude en verloor ik bijna € 1.850 en zat ik meer in de problemen en had ik bijna hoopte op een lening te krijgen, totdat ik een online post vond.De post was een gedeelde getuigenis van mevrouw Melissa Nicholas uit Kansas, die getuigt van hoe ze $ 480.000,00 kreeg van Kathy Finance Inc. na het lezen van de post.Ik besloot contact op te nemen met Kathy Finance Inc. via e-mail: (kathyrichardfinance@hotmail.com) contact gedeeld in de post, mijn ongedekte leningaanvraag van € 250.000,00 werd binnen 48 uur na mijn aanvraag goedgekeurd en hun leningrente is 2% mijn lening werd zonder enige weglating op mijn bankrekening gestort.

Ik wil mijn diepe dank uitspreken en ook de leningzoekers adviseren zeer waakzaam te zijn, want er zijn veel oplichters met het enige doel de onschuldige leningzoekers te bedriegen, dus jullie moeten voorzichtig en waakzaam zijn ... voor die die een lening nodig hebben, raad ik Kathy Finance Inc aan, u kunt per e-mail contact opnemen met het bedrijf: (kathyrichardfinance@hotmail.com)

Bedankt voor het lezen van mijn getuigenis, ik wens je veel succes.

De jouwe,
Elodie Yannick.

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het Heuvelland van Zuid-Limburg. Getrouwd met de liefde van haar leven, voor wie ze tien jaar geleden naar het Limburgse is verhuisd. Hij is ondernemer met een bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Op deze plek en op haar eigen website sylvia.nl vertelt ze over haar leven. Sylvia neemt zichzelf niet heel serieus en niet alle mensen begrijpen haar humor, wat regelmatig tot allerlei vermakelijke misverstanden leidt.

Archief

2021
2020
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising