En nee, ik heb het niet over de nieuwe Chanel Bag, hoe verliefd ik er ook op ben. Sterker nog, ik heb het überhaupt niet over een ‘hebbeding’ en wat het nóg leuker maakt, is dat mijn Lief er ook van profiteert 😉

Moodswings en huilbuien

Eerlijk is eerlijk, ik ben mijn hele leven al een huilebalk. Dat begon al bij Waterschapsheuvel...

...en het is er later niet beter op geworden. Maar huilen bij muziek, een mooi boek of ontroerende film is toch nét even anders dan in (woedend) huilen uitbarsten omdat de koffiebonen op zijn, of serieus moordneigingen krijgen omdat de printer eerst 20 seconden moet opwarmen vooraleer een recept uit te spugen.

Terugval in depressie?

Met mijn verleden en ervaring met psychologen, antidepressiva én mezelf, ken ik moi zo langzamerhand wel een beetje dus toen ik langer dan een week een donkergrijze wolk boven me voelde hangen die weigerde ook maar 1 freakin’ centimeter op te schuiven voor een zonnestraal, dacht ik dat ik heel goed op mijn tellen moest gaan passen. Maar wat anders was, waren mijn constante zin in zoet, de klamme zweetaanvallen, plotsklaps een buik-als-een-donut ontdekken bij mezelf (hellup!), met als ‘toetje’ een akelig droge huid. En al met al was dit al best een poos aan de gang.

Lief en ik gaan om het jaar naar de Dr. Keulen Kliniek waar we compleet worden doorgelicht. Ik heb nu, op mijn 47e, dus al een stuk of vijf uitstrijkjes gehad, borstonderzoeken et cetera  Bovendien is er een arts waar ik vrijelijk al mijn gal mag spuwen over hoe ik me voel en wat ik zoal van mijn veranderende lijf vind. Uiteraard had ik van tevoren al wat gelezen over die *^%$#*-overgang, en dan vooral hoe je daar een beetje normaal doorheen kunt komen, want echt: ik ga geen acht jaar lopen hannesen en beroerd zijn als het niet hoeft. Ik had dus allang een oplossing bedacht: hormonen. En dus werd er direct een aanvullend bloedonderzoek gedaan. De uitslag begint met een O, en eindigt op – vergang. 

Wát een verademing!

Twee dagen later had ik mijn eigen doosje Femoston en mensen, dit is de uitvinding van de eeuw. Nog beter dan droogshampoo. En nog twee dagen verder slaap ik lekker, heb ik geen opvliegers meer en het allermooiste? Mijn Lief zei ongevraagd dat hij merkte hoeveel beter ik in mijn vel zit. Ik ben hier zó blij mee. Oké, die donutbuik zit er nog net zo, maar dat is van later zorg.

Geestelijke zwangerschap? Doe ff normaal!

Sommige mensen zoeken graag naar een diepere, spirituele betekenis van de overgang en volgens een theoloog ben ik nu zelfs geestelijk zwanger. Hou ‘ns op man! Seriously, zo’n opmerking kan echt alleen van een man komen, maar écht...

Niet geheimzinnig

Ik vertel het ook aan iedereen die het maar horen wil. Net als met mijn botox doe ik ook hier niet stiekem over. Waarom zou ik? Het is toch een uitkomst!

Borstkanker

En natuurlijk zijn er mensen die zeggen ‘Daar krijg je borstkanker van!’.

Voor die mensen even een ander perspectief: Vrouwen met een BMI boven de 30 die geen hormoontherapie gebruiken, hebben meer kans op borstkanker dan vrouwen zonder overgewicht die vijf jaar oestrogenen gebruiken. 

Dus ook al heb ik nu inderdaad een iets grotere kans om borstkanker te krijgen, de kans is heel klein en ik maak die afweging tegen een enorm groot en veel belangrijker voordeel: een betere kwaliteit van leven.

Reacties (1)

Casper
2/1 | 

Hallo dames en heren, ik ga via CASPAR vanuit Nederland maar woon in Duitsland. Ben hier om de wereld te laten weten dat alles mogelijk is. Ik heb er nooit aan gedacht om mijn vrouw terug te krijgen nadat we 2 en een half jaar waren gescheiden, waarvan ik dacht dat het het einde was, ik hou zoveel van haar en zij is de moeder van mijn 2 kinderen, ik heb alle mogelijke middelen geprobeerd om mijn gezin terug te krijgen voor de afgelopen 2 jaar, totdat Dr. Odudu mij te hulp kwam en me hielp met zijn krachten die ik niet kon geloven wat ik zag toen mijn vrouw met mijn 2 kinderen naar mij toe kwam binnen 24 uur nadat Dr. Odudu de betovering had uitgesproken. Het enige dat ik wil zeggen is dat ik een gelukkige man ben om mijn vrouw en mijn kinderen weer te krijgen met de hulp van Dr. Odudu. Mijn mensen die ooit een huwelijksprobleem, relatieprobleem en elk type probleem hebben, ik zal je adviseren contact op te nemen met Dr Odudu voor hulp via: odudutempleofanswer@gmail.com of bel / whatsapp hem op +2348050975978

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het Heuvelland van Zuid-Limburg. Getrouwd met de liefde van haar leven, voor wie ze tien jaar geleden naar het Limburgse is verhuisd. Hij is ondernemer met een bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Op deze plek en op haar eigen website sylvia.nl vertelt ze over haar leven. Sylvia neemt zichzelf niet heel serieus en niet alle mensen begrijpen haar humor, wat regelmatig tot allerlei vermakelijke misverstanden leidt.

Archief

2020
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising