Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Modekoningin Máxima over de Koningsdag en meer!

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste HM-kenner van Modekoningin Máxima, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Ariane’s gangsterjasje en Máxima’s nieuwe collier.Het is best spannend als er een leger van 17 miljoen kritische modekenners over je sc...

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste HM-kenner van Modekoningin Máxima, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Ariane’s gangsterjasje en Máxima’s nieuwe collier.

Het is best spannend als er een leger van 17 miljoen kritische modekenners over je schouder meekijkt, en daarom snap ik ook goed waarom Amalia, Alexia en Ariane op Koningsdag gehuld gingen in keurige en klassieke kleding van Maje en Natan. 

Better safe than sorry, maar ik moet zeggen dat ik wel veel enthousiaster werd van de looks die we te zien kregen bij het Koningsdagconcert van The Streamers.

Weg prinsessenkleding, hallo hippe tienerkleding. Amalia ging gekleed in een metallic trui van Zara, een witte pantalon met wijde broekspijpen en een wollen jas van Massimo Dutti.

Haar torenhoge hakken van Jimmy Choo kwamen uit de garderobe van moeder Máxima en schreeuwden van hak tot punt heel hard ‘au!’. Alexia koos op haar beurt voor een aansluitende ruitlegging van Zara en een meer dan toffe top met pofmouwen van H&M. In plaats van hoge hakken, koos ze dit keer voor comfy sneakers van Nike.

En dan hebben we Ariane nog. De jongste prinses sneeuwde de afgelopen jaren een beetje onder qua mode, want moeder Máxima hulde haar nog in keurige prinsessenjurken van haar oudere zussen. Maar dat is nu echt wel verleden tijd. Bij The Streamers droeg ze naast een hippe Zara-broek met splitjes ook een stoer varsityjasje met een grote, groene ‘twee’ erop. Rock & royal!

Net als haar twee jongste dochters, gunde Máxima zichzelf ook wat comfort na de viering van Koningsdag in Eindhoven. Bij The Streamers droeg ze een kanten jumpsuit van Elie Saab en stoere bikerboots van Gianvito Rossi. Een bijzondere combinatie, kant en bikerboots, maar Máxima is dan ook onvoorstelbaar onvoorspelbaar in de goede zin van het woord.

Wat ook intrigeerde, waren de glinsteringen bij haar hals. Wie goed kijkt, ziet daar een diamanten collier met een grote bol. In die bol, die is geïnspireerd op een sneeuwglobe, zweven tientallen blauwe saffieren door een vloeistof met vertragend effect. Het resultaat is een bijna magisch collier.

Het ontwerp van Royal Asscher kwam me direct bekend voor, want prinses Beatrix trakteert zichzelf en haar familieleden graag op juwelen van dit diamanthuis. Zo heeft ze zelf een gouden ring met een globe vol diamantjes, en koning Willem-Alexander en zijn broers kregen bij de abdicatie in 2013 manchetknopen met zwevende saffieren cadeau. Prinses Laurentien is inmiddels ook al gespot met een collier met globe, en ik vermoed dat Máxima’s collier – dat eigenlijk een oorbel aan een kettinkje is – ook thuishoort in de lange lijst met geschenken.

Feest

Door naar het Britse hof. Door het overlijden van prins Philip overheerst daar verdriet, maar vandaag wordt er ook feestgevierd.

William en Kate vieren namelijk hun tienjarig huwelijksjubileum. Via sociale media werd er een foto van het paar vrijgegeven. Kates lichtblauwe jurk is gekocht bij Ghost en eindigt op de enkel.

Balans

Last but not least ook nog wat aandacht voor de Spaanse Letizia, want die rockte deze week een leren broek.

Wat een heerlijke en moderne keuze voor een koningin! Doordat ze qua styling verder koos voor keurig en klassiek, bleef het geheel ook mooi in balans. Chapeau!

Foto's (c) Brunopress, Deze aflevering van Oranje Franje heeft ook in het Algemeen Dagblad gestaan

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in