Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Josine van Modekoningin Máxima: 'HM op flatjes, het blijft behelpen'

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een geleende riem en een onflatteuze broek.Dat Máxima en Amalia graag in elkaars kledingkast snuffelen, is algemeen bekend. Af en toe vraag ik me zelfs af ...

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een geleende riem en een onflatteuze broek.

Dat Máxima en Amalia graag in elkaars kledingkast snuffelen, is algemeen bekend. Af en toe vraag ik me zelfs af of ze op paleis Huis ten Bosch niet gewoon één gezamenlijk kledingdepot hebben.

Deze week werd Máxima bijvoorbeeld gespot met de riem die Amalia ook droeg tijdens de zomerfotosessie van 2020.

De witte jurk, met decolleté en split, komt uit de zomercollectie van Massimo Dutti.

Enkele weken eerder droeg Máxima het kledingstuk ook al, maar toen gecombineerd met een wit gilet.

Later in de week koos de koningin opnieuw voor een bekende jurk. Dit keer een ontwerp van Jan Taminiau, dat voor het eerst in beeld kwam tijdens de zomerfotosessie van 2019. Hij staat haar prachtig en de kleurencombinatie is interessant...

... maar ik zie er eerlijk gezegd ook een reminder in dat een witte beha onder donkere kleding zelden een goed idee is. Rood of roze schijnt minder door. 

Flagdressing (je hullen in de kleur van een vlag) was voorheen vooral een kledingtrucje van koninginnen en prinsessen, maar inmiddels heeft koning Willem-Alexander ook de smaak te pakken.

Tijdens een ontmoeting met de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken droeg hij een blauw met gele das. Mooie keuze, majesteit!

Wat ik zo knap van Máxima vind, is dat ze vrijwel altijd op stiletto’s loopt. Af en toe zie ik de blaren op haar tenen staan, maar ze blijft gewoon lachen alsof er niets aan de hand is. Hoe doet die vrouw dat toch? Koninklijke blaren doen vast niet minder pijn dan normale.

Hoe het ook zij: afgelopen vrijdag bleven de hakken thuis vanwege een bezoek aan de scouting. Aan Máxima’s voeten prijkten dit keer comfortabele loafers van Tod’s. Niets mis mee, maar zodra Máxima kiest voor flatjes, zie je vaak wel dat ze er maar weinig ervaring mee heeft. Zo combineerde ze de loafers met een wijde 7/8 broek. De look maakte haar bijna vierkant.

Engeland

Catherine, de hertogin van Cambridge laat keer op keer zien dat de Britten wel raad weten met maatwerk. De rozerode mantel die ze tijdens een garden party in de tuin van Buckingham Palace droeg zit ook weer machtig prachtig.

Heel origineel is het ontwerp van Emilia Wickstead overigens niet. Enkele weken eerder werd Catherine ook al gespot in een blauwe uitvoering.

Spanje

Het Spaanse koningspaar prikte deze week een vorkje met de emir van Qatar en zijn vrouw. Helaas liet Letizia een tiara achterwege, maar ze droeg wel een nieuwe jurk van de Argentijnse ontwerper Gabriel Lage. Mooi hoor!

Jequesa Jawaher Bint Hamad Bin Suhaim Al Thani, de vrouw van de Emir, droeg op haar beurt een ontwerp van Yves Saint Laurent. Waarom het Franse modehuis alle aandacht vestigde op het breedste deel van het postuur is mij echter een raadsel.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images. Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in