Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: lang leve de photoshop!

NEDERLAND

Dinsdag was het koningspaar op stap in Salland vanwege een streekbezoek. Voor de aanwezigen was het niet zo moeilijk om Máxima in de drukte te herkennen.

Hare Majesteit droeg namelijk een lange Natan-jurk in een sprankelende kleur groen.

Daar verwacht je zo 1,2,3 geen bordeauxrode en bruine kleuraccenten bij, maar de combinatie pakte goed uit.

Doordat het kledingstuk vanuit de taille was voorzien van tientallen plissé-plooien, wapperde de ruime hoeveelheid stof ook nog eens luchtig en elegant om haar heen.

Dit is hoe een moderne koningin er anno 2021 uit hoort te zien.

VAN GROEN NAAR GRAUW

Van groen gaan we door naar grauw, want woensdag verscheen de koningin op de rode loper in een jurk die qua kleur wat flets aandeed. Op de foto’s, in ieder geval.

In werkelijkheid zat er best een mooie glans in de lichte accenten, maar het is zeker niet Máxima’s meest flatterende outfit. Misschien komt dat ook wel doordat we het hier hebben over een strandjurk van het Griekse label Zeus + Dione.

Die combineer je normaal gesproken met strakblauwe luchten en witte stranden, niet met een chique dameshoed...

...en oorbellen van goud, diamant, topaas en rookkwarts.

Het concept van de look was dit keer dus niet zo sterk als bij het streekbezoek, maar de hoed in kwestie heeft inmiddels wel bewezen bepaald niet eenkennig te zijn.

Tijdens het staatsbezoek aan Frankrijk (2016) dook het hoofddeksel voor het eerst op bij een oudroze mantel en sindsdien heeft Máxima hem nog tien keer gedragen met tien verschillende outfits.

ENGELAND

Catherine, de hertogin van Cambridge, kunnen we uittekenen in klassieke mantels van wol of zijde, maar de laatste maanden is ze wel wat meer aan het variëren. Zo kiest ze steeds vaker voor een casual look. Lees: spijkerbroeken, blazertjes met opgestroopte mouwen en tennisschoenen.

Het stijve imago van The Firm wordt hierdoor keer op keer ontkracht en dat kunnen ze wel gebruiken. Kates look van gisteren was ook weer een schot in de roos.

De hertogin droeg bij een bezoek aan een legerbasis een stoere broek tot óp de grond, een beige blazer van Reiss (bijna uitverkocht) en een beige tasje van het Britse label Tusting.

HARRY'S HAAR

Harry vierde deze week zijn 37ste verjaardag en dat is niet onopgemerkt voorbijgegaan. De prins prijkt - samen met zijn vrouw - op de cover van Time Magazine...

...omdat ze op de lijst met 100 meest invloedrijke personen staan. Ik zie de eervolle vermelding als een leuk cadeautje voor de royal-fans, want zo vaak zien we het paar niet meer.

Toch wil ik ook wel even klagen, want waarom is er zo zichtbaar gebruik gemaakt van photoshop? De prins is kalend en dat weet iedereen. Toch heeft de beeldbewerker hem een royale haarbos gegeven en Meghan tien, twintig krullen extra. Zonde, want mijns inziens heeft het paar meer aan een authentieke uitstraling dan aan een perfect plaatje.

BELGIË

Last but not least ook nog even wat aandacht voor Mathilde. De Belgische koningin had deze week een mode-uitje in haar agenda staan en dat deed ze in stijl.

Haar jurk met kleurrijke strepen komt uit de koker van Dries Van Noten.

Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan 

Reacties (0)

More content below the advertising

Josine Droogendijk, de vrouw achter ModekoninginMaxima.nl schrijft over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima.

Archief

2022
2021
More content below the advertising