Een strakke broek is een klassieker in modeland, een strakke jeans maakt slank en een zwart exemplaar geeft direct een stoer effect aan je outfit. Maar wat als je 50+ bent? Kan dat dan eigenlijk nog wel? Nog belangrijker: wil je het eigenlijk nog wel, zo’n superstrakke broek? 

Toen ik jong was!

In de jaren zeventig deed ik de gekste dingen om mijn broek maar zo strak mogelijk om mijn billen en benen te krijgen. Er zat toen nog geen stretch in de spijkerbroeken en ik wilde natuurlijk wel een zo’n strak mogelijk exemplaar aan. Van broeken uit de vrieskast halen tot aan liggend op de grond sjorrend aan de broek om hem maar aan te krijgen. Dolgelukkig was ik toe de eerste stretch spijkerbroeken op de markt kwamen. Maar in de loop der jaren ben ik steeds vaker wijde broeken gaan dragen. Af en toe kocht ik wel een strakke jeans, maar een ‘boyfriend’ jeans vond ik beter bij mij passen.

Strakke skinny broek stoer of ordinair?

Mijn dochter draagt sinds kort weer een strakke zwarte skinny jeans en elke keer als ze die broek aan heeft denk ik: die broek wil ik ook. Een zwarte skinny jeans is klassiek, staat stoer en geeft je outfit ook een vleugje ’rock & roll’. Het is alleen ordinair als je een te kleine maat koopt zodat het overtollige vet/huid over de broek heen gaat bungelen of als je geen jeans maar een te dunne legging aanschaft zodat alle oneffenheden van je benen door de broek heen te zien zijn.

Verschil tussen slim jeans, skinny jeans en shape jeans

Slim jeans zijn gemaakt van gewone denim en vallen ‘slank’ om je benen.

Skinny jeans bevatten altijd stretch zodat ze ‘gespannen’ om je benen zitten.

Shape jeans zorgen ervoor dat je buik en billen net wat mooier uitkomen. 

Zo draag je de skinny jeans als je 50+ bent

  • Als je wat ouder bent wordt, worden je benen dunner en je buik wat ronder. Met een skinny jeans lijk je dus direct slanker. 
  • Wil je de buik en of billen camoufleren draag er dan een jasje of trui overheen. Een skinny jeans is ideaal om een tuttige outfit stoerder te maken. 
  • De klassieke altijd-goed-look is de donkerblauwe skinny jeans met een blauw/wit gestreept shirt en een donkerblauwe blazer.
  • Overdag zijn platte schoenen of een klein hakje eleganter bij een skinny jeans dan een high heel.
  • Combineer je de skinny jeans met glitters en hoge hakken dan heb je een perfecte feestlook.

De zwarte skinny jeans die ik op de foto draag heeft slankmakende panels aan de voorzijde en geeft een liftend effect bij de billen NYDB € 149

1 Volledig aangesloten skinny fit jeans Liu Jo via De Bijenkorf € 139

2 Push up shaping jeans H&M € 49,95

 

3 Strakke witte broek met hoge taille J. Brand € 220

4 Zwarte skinny stretch jeans met leer effect Zara € 29,95

5 Strakke zwarte jeans van fluweel met lift tuck technology voor plattere buik en mooiere billen NYDB €149,95

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Reacties (0)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (58) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2021
2019
2018
2017
More content below the advertising