Vorige maand overleed op 6 juni zangeres en presentatrice Sandra Reemer aan de gevolgen van borstkanker. Ook na haar dood blijkt wat een groot hart deze vrouw had.

Sandra was naar verluidt een vermogende vrouw, die in haar leven nooit geld over de balk smeet. 

Brabantse woning
Vlak voor haar overlijden zou ze haar Brabantse woning hebben verkocht. Goede vriend Addy van den Krommenacker: "De verkoop was rond. Ze was al bij de notaris geweest en bezig om alles in te pakken. Daar heb ik Sandra anderhalve week voor haar dood zelfs nog bij geholpen." 

Bekijk ook: BN'ers, vrienden en familie nemen afscheid van Sandra Reemer

Groot hart
Sandra was niet getrouwd en had geen kinderen. Ze zou haar erfenis willen doneren aan kinderen in ontwikkelingslanden, iets wat haar nauw aan het hart lag. In 2008 richtte ze zelfs haar eigen foundation op; de Sandra Reemer Foundation (SRF), die zich inzette voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden. In 2013 werd deze opgeheven. "Het viel me steeds zwaarder om de stichting draaiende te houden", zei Sandra destijds. "En naast veel mooie momenten, waren er ook momenten van frustratie. Ik ben door sommige mensen namelijk gewoonweg misbruikt in mijn passie voor mijn SRF-missie. Vooral dat laatste is hard bij me aangekomen." 

En ook was ze jarenlang ambassadrice van het Liliane Fonds.

Mattel heeft deze week haar nieuwe Barbie-pop aangekondigd en die verrassend, want: een 96-jarige vrouw…

Klinkt raar, is het niet. Die 96-jarige is namelijk de überstylish Iris Apfel. Hoe leuk is dat? Nadat Mattel in 2016 al met een plussize Barbie kwam (gebaseerd op model Ashley Graham), volgden daarna poppen gebaseerd op sterke vrouwen, zoals Amelia Earhart en Frida Kahlo.

Look alike

En nu komt daar dus stijlicoon Iris Apfel bij. In een outfit die ze draagt op de cover van haar boek Iris Apfel, accidental icon: een smaragdgroen Gucci-pak plus enorme lichtblauwe kraag en een lading aan statement kettingen. En natuurlijk die iconische bril.

Het is verrukt afwachten waar Mattel hierna weer mee gaat komen!

 

Bron: Hello Magazine. Beeld: Mattel, iStock

 

 

Wie in de Chinese Tianjin Binhai Library een boek zoekt, is wel even bezig. De futuristische bieb is enorm. En een lust voor het oog.

De bibliotheek in de stad Tianjin is onderdeel van het Binhai Cultural Centre en is daarmee ook bedoeld als meer dan alleen een bieb. Met een oppervlakte van 33.700 vierkante meter, vijf verdiepingen en 1,2 miljoen boeken (!) is het een ware beleving om er te zijn.

Hollands tintje

Het gebouw is trouwens ontworpen door een Nederlands architectenbureau. Met een auditorium in de enorme hal dat eruitziet als een bal en golvende boekenplanken tot aan het plafond is het een heel bijzondere ruimte. Afijn, oordeel zelf…

 

Beeld: MVRDV