Het is stiekem nog een groot taboe: mannen die zich laten verfraaien door middel van een plastisch chirurgische ingreep. Maar het gebeurt heel vaak. En deze BN'er komt daar gewoon, met foto, voor uit. 

Degene die het taboe doorbreekt, is radio 538-dj Barry Paf (37). Hij liet afgelopen week zijn wallen operatief verwijderen en maakt daar geen geheim van.

More content below the advertising

Lees ook: Nouveau's grote plastische chirurgie enquête: alle opmerkelijke resultaten lees je hier

'Heel lang getwijfeld'
Barry deelde een foto (zie onder) van na de operatie op Instagram. Hij schrijft erbij: "Na heel lang getwijfeld te hebben, heb ik besloten mijn wallen weg te laten halen. Het was iets wat ik al heel lang wilde en me heel erg aan ergerde. Het was best een heftige ingreep, maar gelukkig heel goed gegaan."

 

Lieve vrienden, ik ben even een weekje thuis. Ik dacht, ik deel ook alles als het goed met me gaat, dus ook dit vond ik dat ik moest delen. Na heel lang getwijfeld te hebben heb ik besloten mijn wallen weg te laten halen. Het was iets wat ik al heel lang wilde en me heel erg aan ergerde. Het was best een heftige ingreep, maar gelukkig heel goed gegaan. Over een week kan ik jullie het resultaat laten zien! Het kan zijn dat er nu een discussie gaat ontploffen rondom plastische chirurgie. Ik promoot verder geen plastische chirurgie, maar ik vind dat als je iets voor jezelf doet en er al heel lang en goed over na hebt gedacht dat het voor sommige mensen een oplossing kan bieden. Voor nu blijf ik dus nog even lekker thuis bijkomen en word gelukkig goed verzorgd door mijn lieve vriendje Jordi. X Barry

Een bericht gedeeld door Barry Paf (@barrypaf) op

'Ik promoot het niet'
De dj meldt ook dat hij de komende week thuis blijft. "Over een week kan ik jullie het resultaat laten zien! Ik promoot verder geen plastische chirurgie, maar ik vind dat als je iets voor jezelf doet en er al heel lang en goed over na hebt gedacht, dat het voor sommige mensen een oplossing kan bieden." Daar zijn wij het roerend mee eens.

Bij Shownieuws legt Barry Paf uit hoe de operatie in zijn werk ging:

 

Nail art is al een tijdje een hit, maar roep bij ons associaties op met schreeuwerige kleuren en designs. Maar niets is minder waar, volgens Nail artist Jessica Scholten. Zij signaleert de half-moon als stijlvolle trend van het moment.

Jessica Scholten, de bekendste Nederlandse nail artist van dit moment, wordt regelmatig door modehuizen als Gucci, Kenzo en Oscar de la Renta ingevlogen om hun modellen van de mooiste nagels te voorzien.

More content below the advertising

Half-moon manicure

Haar toptip: ‘Nail art is al een tijdje een hit, maar wordt vaak geassocieerd met heftige kleuren en uitbundige patronen. Terwijl dat helemaal niet hoeft.

Het is na je veertigste heel chic en classy om bijvoorbeeld een half-moon manicure te laten zetten, bijvoorbeeld met donker- en licht rood, of een nude-tint met een subtiel grafisch effect zoals enkel een stipje tegen de nagelriem of een verticaal streepje over je nagelbed.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tamara Santos Lima (@tamarasantoslima) op

Dan zijn je nagels toch trendy, maar stijlvol.

Meer aandacht voor je nagelverzorging

Wat ik elke vrouw ook wil aanraden: besteed meer aandacht aan de nagelverzorging. Ik zie vaak dat mensen ze wel mooi laat lakken, maar de rest vergeet.

Lees ook: Perfecte nagels zonder uitgeschoten randjes? Zo doe je dat.

Breng echt elke dag een olie aan, dat heeft ook geen enkele invloed op je lak. Ik ben fan van het handige pennetje van OPI of hét cultproduct onder topmodellen, Dadi’Oil, een pure mix van avocado, jojoba en olijfolie.’ 

Nu in Nouveau

De half-moon manicure is één van dé 10 modetrends van het moment.

Van celpenetrerende peptiden tot de terugkeer van de korte pony en groenten als perfecte voeding voor je huis. 10 Beauty-experts delen nu in Nouveau hun trends en tips waar we heel gelukkig en knap van worden. 

Nu in de winkel!

Beeld: unsplash. Tekst: Anneloes Tas

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Beauty-experts zijn het er unaniem over eens: make-up is de nieuwe huidverzorging. Een typisch gevalletje van twee vliegen in één klap. Deze producten zijn de voorlopers van de trend.

Toen rond 1930 voor het eerst Technicolor-kleurenbeeld voor de filmindustrie werd geïntroduceerd – en de actrices uit het zwart-wit tijdperk ineens geconfronteerd werden met zichtbare poriën en een onregelmatige teint - haakte de Poolse visagist Max Factor daar slim op in door de, later zo befaamde, Color Harmony-poeders en Pancake-foundations te ontwikkelen.

More content below the advertising

Mobiele tijdperk met filters

Een soortgelijke ontwikkeling, geïnspireerd op nieuwe technologieën, zien we nu ook in het selfietijdperk: het (alles) vervagende filtereffect van onze mobiele telefoon wordt vertaald naar vernuftige finishes in huidmake-up, zoals primers, poeders en foundations.

Ideaal voor veertigers die nu eenmaal niet meer het huidbeeld van een twintiger hebben. Hoewel Nederlandse vrouwen, vergeleken met Franse of Italiaanse vrouwen, nog steeds geen grootverbruikers van huidmake-up blijken, is het echt eens tijd de nieuwe texturen een kans te geven.

Deze merken zijn de voorlopers

‘Make-up is the next skincare,’ aldus de beautyexperts. Zeker de rijkere anti-aging foundations van de luxere merken (Chanel, Sisley, Sensai, Shiseido, Clarins) zijn inmiddels zo compleet, dat je zelfs een dagcrème achterwege zou kunnen laten.

Dun laagje primer met filtereffect eronder – extra verhelderend, matterend, anti-roodheid of stralend makend – en je teint oogt in enkele minuten een stuk frisser en rustiger, zo niet enkele jaren jonger.

Tip: de beste filterprimers om een veertigplus-huid op te frissen, vind je onder andere bij Charlotte Tilbury, Shiseido, YSL Beauté, BECCA, Benefit en Urban Decay.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in