Dennis Muhammad Abdullah is vanmiddag getrouwd met prinses Tunku Tun Aminah, de enige dochter van sultan Ibrahim. En dat zag er romantisch uit.

De Nederlander (Dennis komt oorspronkelijk uit Lisse) is nu officieel de prins van de Maleisische deelstaat Johor. Het stel trouwde in het Serene Hill Palace in de hoofdstad Johor Bahru.

Het was een groot feest, in Johor. Daar keken nieuwsgierige bewoners op straat op grote schermen naar de huwelijksvoltrekking. De rest van de week wordt er nog volop feestgevierd, zoals de lokale trouwtraditie voorschrijft. Daarbij worden kosten nog moeite gespaard: papa is miljardair, dus hij kan het lijden.

Als het feestgedruis dan eindelijk gaat liggen, begint een hele nieuwe fase van hun leven, deelde de prinses per persbericht met haar landgenoten. “We trekken in ons eigen huis als man en vrouw. Het is voor mij voor het eerst dat ik zonder mijn ouders en familie kom te wonen.”

Ze is dolverliefd op haar Hollander. “Hij is zachtaardig en vriendelijk, steunt me en begrijpt me als geen ander”, zegt de prinses. “Tunku Tun Aminah is heel bijzonder voor me”, vult Dennis aan. “Ze is lief, verstandig en dol op haar familie. En dat heb ik ook met mijn Nederlandse familie.”

Beeld: Royal Press Office Johor/dpa Photo via Newscom

Zelden zagen we Prinses Charlène van Monaco zo ontspannen. Na de overwinning van Daniel Ricciardo op het stratencircuit van Monaco (Formule 1) feliciteerde de prinses hem met een grote fles champagne.

Of ze ook een slokje wilde? Ja hoor! Zonder pardon zette ze de fles Cabbon champagne aan haar mond.

De coureur, Prins Albert, Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi zien de humor er ook wel van in. Santé!

Beeld: ANP.

Koningin Máxima straalde tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken in een jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau.

Bijzonder was dat de jurk tot eerder deze week werd vertoond op de expositie van Taminiau's werk op Utrecht Centraal. Toen de jurk uit de collectie werd verwijderd, wist iedereen wel hoe laat het was en inderdaad: Máxima droeg 'm met verve tijdens het gala-diner.

Máxima droeg de jurk ook al tijdens een feestelijk diner voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander vorig jaar.

Japanse zaal

Taminiau liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

Máxima zat zaterdagavond tijdens het galadiner vlakbij de jarige Frederik. Ook de Deense koningin Margrethe, de Noorse kroonprins Haakon, koningin Mathilde van België en de Zweedse koning Carl Gustaf zitten aan tafel met Frederik.

Koning Willem-Alexander zat bij Frederiks echtgenote kroonprinses Mary, de Zweedse koningin Silvia en groothertog Henri van Luxemburg, waar hij deze week op Staatsbezoek was.

Het was een feestelijke dag in Denemarken.

Beeld: Hollandse Hoogte/ANP. Bron: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in