Belgische glamourkoningin door de jaren heen

Koningin-moeder Paola van België is vandaag (maandag) tachtig geworden. Nouveau neemt een kijkje in haar glamourous fotoalbum.

Donna Paola Margherita Giuseppina Maria Consiglia Ruffo di Calabria komt uit een Italiaans adellijk gezin, maar trouwde in 1959 met de Belgische prins Albert en groeide voor onze zuiderburen uit tot een omstreden (zij en Albert grossierden allebei in affaires, zo is in België een publiek geheim) maar prachtige koningin die het koningshuis een extra modieus randje gaf.


Ze is – ondanks al die vermeende romances met anderen dus – nog altijd getrouwd met Albert, met wie ze nog regelmatig innig poseert. De twee schijnen in de loop der tijd weer steeds hechter te zijn geworden. Zo hecht zelfs dat ze haar verjaardag met z’n tweeën vieren, ver weg bij de rest van de royal family.


In september varen Albert (83) en Paola traditiegetrouw rond op de Middellandse zee, en het koninklijk jacht legt ook elk jaar aan op het Italiaanse eilandje Salina. Daar schijnt Paola dit jaar haar kaarsjes uit te blazen. Gelukkig voor ons deed ze dat ook al voorafgaand aan de reis, omringd door haar kleinkinderen. 

Ja, we zwijmelen gewoon nog even door hoor. Nu er steeds meer beelden van het huwelijk binnendruppelen, viel ons die bijzondere momenten op waarbij het stel echt even alleen oog lijkt te hebben voor elkaar... 

1. Meghan naast haar prins:

2. Hand in hand in de koets:

3. Volgens liplezers zegt Harry op dit moment: "You look amazing... I'm so lucky."

4. Prachtig beeld van Harry die zijn bruid naar buiten begeleidt...

 

Een bericht dat is gedeeld door @cmillertiu op

5. Het gelukkige stel in de kerk voordat de ceremonie begint...

 

Een bericht gedeeld door Clem (@lclemenstagram) op

6. Harry helpt Meghan galant de auto in:

 

Een bericht gedeeld door AL’ NYAH (@al_nyah) op

7. Vlak voor dé kus:

8. Harry doet voorzichtig Meghan's sluier af. Meghan kijkt hem aan en hij zegt schattig: "Hi". Zucht...

 

Als íets 'not done' is op een trouwerij, is het wel wit dragen. De kleur van de bruidsjurk. Oprah koos voor een beige outfit, maar eenmaal in Engeland, besefte dat door het felle zonlicht, de jurk bijna wit werd op foto's. Gelukkig was daar Team Stella McCartney om haar uit de brand te helpen: