Koningin-moeder Paola van België is vandaag (maandag) tachtig geworden. Nouveau neemt een kijkje in haar glamourous fotoalbum.

Donna Paola Margherita Giuseppina Maria Consiglia Ruffo di Calabria komt uit een Italiaans adellijk gezin, maar trouwde in 1959 met de Belgische prins Albert en groeide voor onze zuiderburen uit tot een omstreden (zij en Albert grossierden allebei in affaires, zo is in België een publiek geheim) maar prachtige koningin die het koningshuis een extra modieus randje gaf.


Ze is – ondanks al die vermeende romances met anderen dus – nog altijd getrouwd met Albert, met wie ze nog regelmatig innig poseert. De twee schijnen in de loop der tijd weer steeds hechter te zijn geworden. Zo hecht zelfs dat ze haar verjaardag met z’n tweeën vieren, ver weg bij de rest van de royal family.


In september varen Albert (83) en Paola traditiegetrouw rond op de Middellandse zee, en het koninklijk jacht legt ook elk jaar aan op het Italiaanse eilandje Salina. Daar schijnt Paola dit jaar haar kaarsjes uit te blazen. Gelukkig voor ons deed ze dat ook al voorafgaand aan de reis, omringd door haar kleinkinderen. 

De Britse royal family kennen we goed, maar een aanverwante royal zien we maar zelden: Laura Lopes, de dochter van Camilla.

Laura (40) is het stiefzusje van Will en Harry, de dochter van Camilla en haar eerste man Andrew Parker Bowles. Ze heeft ook nog een broer, Tom, die door zijn werk als schrijver vaker in de pers is. Maar Laura, die zien we maar zelden.

Daar komt op de bruiloft van Harry en William naar verwachting verandering in: Laura zou zeker weten een uitnodiging krijgen. Ze was ook op het huwelijk van Will en Kate, en haar dochtertje Eliza (10) was toen ook een van de bruidsmeisjes.

Dikke kans dus dat zij ook dit keer weer mag meelopen met de bruid. Zoontjes Gus en Louis (een tweeling van 8) krijgen wellicht ook een rol. Wij houden onze ogen voor ze open.

Och, wat is het toch heerlijk speculeren over die royal wedding (nog maar drie maanden!). Zelfs op de schoenen wordt gegokt.

De Britten krijgen er geen genoeg van. En hebben nu ontdekt: grote kans dat Meghan Markle voor deze pumps gaat. Reden? Ze zijn van haar favoriete shoe designer Sarah Flint, met wie ze een goede band heeft. Ook Amal Clooney is fan. Meghan droeg Flints schoenen al lang voor ze met Harry ging. Ze droeg ook een bruin paar tijdens de Invictus Games in Toronto waar ze naast Harry zat - zie de foto boven -; met als gevolg dat die schoenen in no time waren uitverkocht.

Maar to the point nu: waarom deze schoenen? Omdat ze sparklen, sexy zijn en feestelijk. De ultieme trouwhakken. Wat denk jij: gaan dit ze worden?