Een wollen huwelijksjubileum in Engeland. William en Kate gaven elkaar op 29 april 2011 het jawoord. Hier een terugblik op die mooie dag en de leukste foto’s.

Het stel leerde elkaar kennen in 2001 tijdens hun studie aan de universiteit van het Schotse St. Andrews. Kate had toen een relatie, maar toen die twee jaar later strandde, stond William daar met open armen om haar op te vangen.

Article continues after the ad

Ze verloofden zich in oktober 2010. William ging in Kenia op zijn knieën voor de vrouw van zijn dromen. Hij gaf haar daarbij de blauw saffieren ring die prins Charles aan Diana gaf toen hij haar ten huwelijk vroeg in 1981.

Kate kleedde zich bij de bekendmaking ook in het blauw als ode aan de overleden moeder van William.

De huwelijksvoltrekking werd wereldwijd door 2 miljard mensen gevolgd.

En er stonden zo’n 600.000 mensen langs de route die de koets aflegde. Kate droeg een jurk van Alexander McQueen en een tiara van Cartier die Queen Elizabeth haar leende voor de gelegenheid.

Het was ook het begin van de bekendheid van Kate’s zusje Pippa Middleton die in het oog sprong door haar stijlvolle jurk. Royalty-watchers hoopten even dat Prins Harry haar het hof zou maken...

Op het officiële Instagram-account van William en Kate, bedanken ze iedereen voor de felicitaties en plaatsten daarbij dit leuke kiekje:

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: ANP