Een wollen huwelijksjubileum in Engeland. William en Kate gaven elkaar op 29 april 2011 het jawoord. Hier een terugblik op die mooie dag en de leukste foto’s.

Het stel leerde elkaar kennen in 2001 tijdens hun studie aan de universiteit van het Schotse St. Andrews. Kate had toen een relatie, maar toen die twee jaar later strandde, stond William daar met open armen om haar op te vangen.

More content below the advertising

Ze verloofden zich in oktober 2010. William ging in Kenia op zijn knieën voor de vrouw van zijn dromen. Hij gaf haar daarbij de blauw saffieren ring die prins Charles aan Diana gaf toen hij haar ten huwelijk vroeg in 1981.

Kate kleedde zich bij de bekendmaking ook in het blauw als ode aan de overleden moeder van William.

De huwelijksvoltrekking werd wereldwijd door 2 miljard mensen gevolgd.

En er stonden zo’n 600.000 mensen langs de route die de koets aflegde. Kate droeg een jurk van Alexander McQueen en een tiara van Cartier die Queen Elizabeth haar leende voor de gelegenheid.

Het was ook het begin van de bekendheid van Kate’s zusje Pippa Middleton die in het oog sprong door haar stijlvolle jurk. Royalty-watchers hoopten even dat Prins Harry haar het hof zou maken...

Op het officiële Instagram-account van William en Kate, bedanken ze iedereen voor de felicitaties en plaatsten daarbij dit leuke kiekje:

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: ANP

Prinses Christina is vandaag 72 geworden. Wij doken in de archieven voor de leukste nostalgische foto's van de jongste zus van prinses Beatrix.

Kerstvakantie op Paleis Soestdijk, in 1959

More content below the advertising

Christina trouwt met Jorge, 1975

Met mama Juliana, in 1982

Met Viktoria en Jaime de Bourbon de Parme in Italië, in 2017

Beeld: ANP/RVD - Jeroen van der Meyde

Ze zal er flink van balen, maar eens op film is altijd op film. Er komt een nieuwe film met Meghan Markle in de bioscoop. Maar dan wel een oudje waar ze zich flink voor geneert.

Ver voordat ze prins Harry tegen het lijf liep, en zelfs voor ze bekend werd door de serie Suits, maakte Meghan de film The Boys & Girls Guide To Getting Down. Die kwam in 2011 als tv-film uit in de VS, maar werd in Europa niet uitgebracht. Tot nu.

More content below the advertising

Want ja, de makers van de film zien wel brood in hun film, over een groep twintigers die gaat stappen in Los Angeles. Meghan speelt er party girl Dana, en dat zou voor heel wat gênante momenten tussen haar en de queen kunnen zorgen.

Haar verleden kan ze natuurlijk niet uitwissen, en de release van de film is ook niet tegen te houden. Het is de verwachting dat de film aanvankelijk alleen in Groot-Brittannië op het witte doek komt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in